Færdselsuheld afværgede mordforsøg

Mordforsøget på bandelederen 'Lille A' blev afværget, fordi politiet tilfældigt opdagede den ene af attentatmændene på en stjålet motorcykel. Han væltede, da han forsøgte at stikke af

Brian Sandberg og 15 af hans venner fra Hells Angels og AK 81 er tiltalt for samlet seks drabsforsøg.(Foto: Ekstra Bladet)
Brian Sandberg og 15 af hans venner fra Hells Angels og AK 81 er tiltalt for samlet seks drabsforsøg.(Foto: Ekstra Bladet)
Følg Krimi

Det var et rent tilfælde, at et mordforsøg på den formodede bandeleder 'Lille A' fra Nørrebro blev afværget foran Københavns Byret.

Det kom frem i dag ved retten i Glostrup, hvor retssagen mod 16 rockere fra Hells Angels og AK 81 fortsætter. Syv af rockerne er tiltalt for mordforsøget på 'Lille A', hvis fængslede storebror skulle vidne i en retssag i byretten på Nytorv.

En patruljevogn fik tilfældigt øje på en rød Yamaha motorcykel kl. 9.12 den 30. juni 2009 på hjørnet af Brolæggerstræde og Knabrostræde i København.

MC´en var stjålet, og da patruljen ville stoppe føreren stak han af. Efter en kort biljagt væltede motorcyklen i Gothersgade og føreren Danny Olsson, 29, der var 'prospect' - prøvemedlem - hos Hells Angels South i Ishøj blev anholdt.

Anholdelsen fik døds-patruljen, der stod på poster omkring byretten for at dræbe 'Lille A', til at opgive attentatet.

Læs ekstrabladet.dk´s dækning af retssagen her: Oversigt: 16 rockere tiltalt i bandekrigen

Hells Angels havde samme dag som mordforsøget skulle finde sted offentliggjort det fem sider lange 'Sjakal-manifest', hvor Hells Angels nærmest 'erklærer krig' mod indvandrerbanderne og især 'Lille A' fra Nørrebro.

I 'Sjakal-manifestet' linkede Hells Angels på klubbens hjemmeside til en video med 'Lille A', hvor han kritiserer Danmarks indsats i Afghanistan.

Anklager Laura Birch kæder i retten mordforsøget på 'Lille A' og offentliggørelsen af 'Sjakal-manifestet' sammen.

Mord-patrulje
Ifølge tiltalen var det HA´eren Jesper Hagbarth Olsen fra HA South, der gav ordren til mordet på 'Lille A', der skulle udføres af syv AK 81´ere.

Den ene var afhopperen MP, der allerede er idømt 12 års fængsel for drabsforsøget på 'Lille A' og fire andre drabsforsøg. Han skal senere vidne mod sine tidligere venner.

Planen var, at skyde 'Lille A' fra den røde Yamaha motorcykel, som politiet tilfældigt opdagede. Danny Olsson kørte mc´en og på bagsædet skulle angiveligt AK´eren Daniel Poulsen skyde mod 'Lille A'.

De andre deltagere var sat på vagtposter og AK´eren Jon Erik Sturluson skulle køre motorcyklen væk i en varebil efter attentatet i en stjålen varebil og brænde begge køretøjer af.

Alle rockerne nægter sig skyldige.

Da Danny Olsson blev anholdt på den stjålne motorcykel havde han en mobiltelefon på sig, som viste sig at være indkøbt dagen før i Elgiganten sammen med tre andre ens Nokia telefoner.

De fire telefoner var købt af afhopperen MP, og politiet tror, at telefonerne blev købt med det ene formål at skulle bruges til kommunikationen omkring drabsforsøget på 'Lille A'.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind