Politiet leder efter narkofabrik i Danmark

Politiet har afsløret import af flere tons kemikalier fra Kina til formodet fremstilling af en enorm mængde ecstasy, op mod 22 millioner piller. Nu leder politiet efter narkofabrikken

Ecstasy eller MDMA er et designer-drug, der kan fremstilles rent syntetisk.(Polfoto)
Ecstasy eller MDMA er et designer-drug, der kan fremstilles rent syntetisk.(Polfoto)

Godt 2,7 tons kemikalier, der kan bruges til produktion af ecstasy, er blevet importeret til Danmark fra Kina.

I fredags opsnappede politiet - i al stilhed - 16 tønder med 800 kilo af stoffet '3,4 methylenedioxyphenyl', der er råstoffet til ecstasy. Det skete i Københavns Lufthavn i Kastrup, erfarer ekstrabladet.dk.

Stoffet var kommet med fragtfly fra Kina til cargo-firmaet WFS, Worldwide Flight Services, på Kystvejen 32 i lufthavnen.

Politiet anholdt den 37-årige mand, der stod for importen af stoffet.

I lørdags blev han isolations-fængslet bag lukkede døre i 13 dage i dommervagten. Han sigtes for forsøg på fremstilling af ecstasy.

Godt 2,7 tons kemikalier
Foruden de 800 kilo kemikalier, som politiet har beslaglagt, sigtes den 37-årige for endnu otte forsendelser fra Kina.

- Han sigtes for import af 2721 kilo kemikalier, som vi mener er stoffer til fremstilling af ecstasy, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, narko-sektionen hos Københavns politi nu til ekstrabladet.dk.

- Hvad der konkret er i tønderne bliver selvfølgelig undersøgt, men vi mener, det er råstof til ecstasy-produktion, siger Steffen Th. Steffensen.

Efterforskningen er iøvrigt mørklagt, fordi politiet både leder efter eventuelle medgerningsmænd og det laboratorium, hvor politiet formoder, at ecstasy´en skulle fabrikeres.

Politiet tør heller ikke udelukke, at de mange kemikalier skulle sendes videre til et narko-laboratorium i udlandet.

Råstof til 22 millioner piller
Hvis kemikalierne skulle bruges som politiet tror, så kunne der fremstilles enorme mængder af ecstasy:

Af ét kilo råstoffer kan der nemlig fremstilles 8000 ecstasy-piller.

Hvis dén beregning holder, så betyder det, at de 2,7 tons råstoffer kunne forvandles til cirka 22 millioner ecstasypiller - et kvantum der næppe ville kunne afsættes i Danmark alene.

Sidste år blev tre mænd idømt fra fem et halvt års fængsel til ni år ved retten i Nykøbing Falster for import af lignende kemikaler fra Tjekkiet til Danmark.

Der var tale om stoffet PMK, piperonylmethylketon, der bruges til produktionen af ecstasy.