De hjalp politiet og må leve 'under jorden'

Afhopperen MP fra AK 81 er ikke den første, der har vidnet mod Hells Angels. To andre rockere lever i dag under jorden, og vidnebeskyttelse er også brugt i fire andre sager de senere år

Hævnen kom i døden. Bandidos-rockeren 'Nillers' grav blev skændet, fordi han var meddeler for politiet.(Foto: Gert jensen)
Hævnen kom i døden. Bandidos-rockeren 'Nillers' grav blev skændet, fordi han var meddeler for politiet.(Foto: Gert jensen)
Følg Krimi

Læs artiklen: Politiets guldfugl er dødsdømt

Kenneth Nielsen, 21, tidligere AK 81 i Randers, sendte sidste år tre rockere i fængsel for drabsforsøget på et medlem af Trillegårdsbanden i Århus.

Det var Kenneth Nielsen, der skød bandemedlemmet den 29. november 2008, mens han spiste på McDonald´s på Randersvej i Århus. Han blev ramt i skulderen, men overlevede.

Det kostede Kenneth Nielsen syv års fængsel. Men han valgte at vidne mod sine tidligere venner, fordi han bittert fortrød drabsforsøget. Han skød ind på en restaurant, hvor forældre sad med deres små børn og spiste.

Kenneth Nielsen vidnede i retten iført skudsikker vest og sendte en HA´er og to AK 81´ere hver ni år i fængsel for at have beordret drabsforsøget.

Den tidligere AK´er afsoner nu sin straf i isolation på et ukendt sted og er under politiets beskyttelse.

Eks-rocker fik nyt udseende
Kasper Vetter, 28, var med i inderkredsen i Hells Angels i Aarhus, da han sidste år valgte at 'synge' om sine tidligere 'brødre'. Han har givet Østjyllands politi og PET fyldige oplysninger om organiseret kriminalitet, og hans informationer har bl.a. ført til optrevlingen af en stor narkosag.

Kasper Vetter har fået ny identitet, ny 'fortid' og et nyt udseende efter en plastik-kirurgisk operation, hvor han også har fået trukket tænder ud.

Han var nervøs for, at det kriminelle miljø alligevel ville finde ham og skrev derfor hele sin livshistorie i et manuskript til forlaget 'Peoples Press', der har stillet manuskriptet til rådighed for Berlingske Tidende, der har beskrevet hele Kasper Vetters historie.

Infiltrerede terror-gruppe
Lars H., 33-årig jurastuderende, infiltrerede for PET en islamisk terror-celle i Vollsmose. Han optrådte som civil agent, mens han indsamlede beviser mod de tre islamister, der i 2007 blev idømt straffe på to gange 11 og fire år for at forberede bombe-terror.

Lars H. havde tidligere som kommunalt ansat jagtet sociale bedragere, og da han konverterede til islam, fordi han blev gift med en indonesisk kvinde, begyndte han at komme i moskéen på Ørbækvej i Odense.

Han blev rystet over de ekstreme synspunkter og kontaktede PET og tilbød sin hjælp. Under sin agentvirksomhed hjalp han med at aflytte og videofilme terroristerne og skaffede dem elektronik, der skulle bruges til bombefabrikationen og gødning til sprængstoffet.

Han er nu i et langvarigt vidnebeskyttelsesprogram under PET.

Dørmand skød i nødværge
En i dag 39-årig tidligere dørmand på Café Rust på Nørrebro i København lever under vidnebeskyttelse i udlandet sammen med sin hustru og børn efter at han 28. maj 2005 skød og dræbte en 24-årig og sårede hans bror, da et tæskehold overfaldt dørmanden ved Rust.

Statsadvokaten vurderede, at dørmanden skød i nødværge og han slap med fem måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Skyderiet blev filmet af et overvågningskamera.

Den dræbtes familie og venner svor hævn, og den skudsårede bror, der var varetægtsfængslet 'in absentia' og indlagt på Rigshospitalet blev befriet fra hospitalet af seks unge medsammensvorne.

Dørmanden fik vidnebeskyttelse, da politiet mente, at han skulle likvideres.

Bandidos-rocker var politiets mand
Bandidos-rockeren Nils Petter Danvold, 'Niller', var politiets første kendte meddeler i rocker-miljøet.

Han gav i årevis oplysninger om rockerne til sin hemmelige kontakt i politiet 'Helge'.

'Niller' fældede to Bandidos-rockere for mordet på vidnet Michael Pichard, 41, der blev skudt under et bankrøveri i Ålsgårde i Nordsjælland den 21. juni 2002. Han blev stillet en dusør på 100.000 kr. i udsigt.

Bandidos-rockerne blev den 2. oktober 2003 hver idømt 16 års fængsel for mordet.

Men et halvt år før dommen døde 'Niller' af kræft, mens han afsonede seks et halvt års fængsel for narko i Nyborg Statsfængsel. Han blev kun 33 år.

Bandidos vidste ikke på det tidspunkt, at 'Niller' var 'politistikker', så han fik den 15. maj 2003 en fuld Bandidos-begravelse med deltagelse af 130 Bandidos fra ind- og udland, og han blev begravet i sin Bandidos-uniform på Assistens Kirkegård i København.

Men hævnen fra Bandidos kom i døden.

Den 31. oktober 2003 gravede ukendte gerningsmænd hans to meter dybe grav op og fjernede 'Nillers' Bandidos-vest.

Efter sin død blev han dømt til 'bad standing', og derfor skulle hans Bandidos-mærker fjernes fra liget. Grav-skændingen er aldrig opklaret.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+