Khat-tyggende pirater ydmyger gidslerne

Ekstra Bladet på piratskibet: Så grufuldt bliver de danske gidsler behandlet

Det kaprede græske skib MV Dover er flydende fængsel for danskerne og skibets oprindelige besætning. (Foto: Geir Vinnes)
Det kaprede græske skib MV Dover er flydende fængsel for danskerne og skibets oprindelige besætning. (Foto: Geir Vinnes)

Hverdagen er lige så hård og brutal, som man kunne frygte for de danske gidsler, der i dag har været holdt som gidsler i præcis en måned af somaliske pirater.

Ekstra Bladets udsendte reporter har været ombord på det kaprede græske skib, som piraterne i øjeblikket bruger som flydende fængsel.

TV: Ekstra Bladet har mødt de danske gidsler

I 24timer opholdt han sig på 'MV Dover', og han kan berette om pirater, der er skæve på khat og lystigt ydmyger de syv danske gidsler, herunder også de danske børn

Blandt andet fortæller han om denne rystende episode fra piratskibet .

'Tag ham i halsen'
En pirat, der er vind og skæv på khat, leder efter koldt vand på det kaprede fragtskib. Men der er ikke noget strøm, så han finder intet.

Der er til gengæld kold cola hos de danske gidsler, siger en af hans kolleger. Da han kommer tomhændet tilbage fra gidslerne, griner pirat-kolleger af deres skæve kammerat. En af dem siger:

Læs også: Gidsel-far tynget af skyld

- Hvis du skal have noget af dem, så skal du bede en af de unge drenge om at komme over til dig, og så bare tage ham i halsen. Når de andre ser det, hyler de og giver dig det, du kræver af dem.

En måned i piraternes kløer
I dag er det en måned siden, at de blev kapret i deres lystbåd ING.

Læs også: Så meget kræver de for de danske gidsler

Siden familien Quist Johansen blev taget som gidsler, er de blevet flyttet flere gange til forskellige landsbyer i det lovløse Somalia, inden de blev låst inde på det kaprede græske skib MV Dover.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag:

- Piraterne håner Jan

- Så grufuld er børnenes hverdag

- Pirat vil gifte sig familiens datter

- Gidsel fra Danica White om forholdene på et piratskib

Køb eBladet her!