Annonce:
Annonce:

Talsmand for højregruppe anholdt

Det var talsmanden for Danmarks Nationale Front, den 43-årige Lars Agerbak, der i dag blev anholdt under en politi-aktion mod hans hus i Hørsholm

Højreekstremisten Lars Agerbak, 43, blev anholdt under dagens aktion. Billedet er taget, da han deltog i en 'Blood & Honour' koncert ved Vejle i april 2008.(Foto: Redox.dk)
Højreekstremisten Lars Agerbak, 43, blev anholdt under dagens aktion. Billedet er taget, da han deltog i en 'Blood & Honour' koncert ved Vejle i april 2008.(Foto: Redox.dk)
Annonce:
Følg Krimi

PRESSENÆVNET HAR UDTALT KRITIK AF DENNE ARTIKEL - LÆS KENDELSEN FRA PRESSENÆVNET VED AT KLIKKE HER

Det var et kendt ansigt i det danske højreekstreme miljø, som i dag blev anholdt under en aktion mod et hus på Ubberødvej i Hørsholm.

Flere kilder bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at den anholdte er den 43-årige Lars Agerbak, der er talsmand for højregruppen Danmarks Nationale Front.

Han sidder nu anholdt på politigården i Helsingør, mens politiet overvejer, om han i morgen skal begæres varetægtsfængslet.

Sigtelserne mod Lars Agerbak er endnu ikke rejst, men ekstrabladet.dk erfarer, at der er fundet effekter under ransagningen i hans hus som kan føre til sigtelser, der er så alvorlige at politiet muligvis vil kræve ham varetægtsfængslet.

Annonce:

Politiet har oplyst, at man var på jagt efter våben, men fandt kun en strømpistol, kanonslag, lidt ammunition og nogle endnu ukendte kemikalier. PET er med i sagen, og efterretningstjenesten bekræfter, at den drejer sig om det højreekstreme miljø.

Under ransagningen slæbte politiet en Porsche uden nummerplader væk fra adressen, hvor der også er fundet militærbeklædning.

Fra venstre til højre
Lars Agerbak har bevæget sig fra det ekstreme venstremiljø til det højre.

Han var en del af bz-miljøet i begyndelsen af 1980´erne og med til besættelsen af Ryesgade. Ifølge researchkollektivet Redox var han med i kernen af bz-miljøet under navnet 'Sieg', et kælenavn som han stadig bliver kaldt.

Lars Agerbak er kendt for sin fascination af våben, og det var netop et tip om, at han lå inde med våben i huset, der fik politiet til at slå til i dag mod hans hus på Ubberødvej.

Omkring 2005 blev Lars Agerbak aktiv i det højreekstreme miljø omkring Dansk Front, hvor han brugte dæknavnet 'Wittmann'.

Annonce:

Betjent dømt
Hans kendskab til det autonome miljø dannede grundlag for 'spionrapporten' Xerxes, der blev fundet hos en højreorienteret politimand, som brugte sin adgang til politiets registre til at skaffe oplysninger om venstreorienterede aktivister.

Betjenten foretog flere end 200 ulovlige søgninger i Kriminalregisteret, CPR-registeret og politiets fototek. Det kostede betjenten 30 dages betinget fængsel.

Efter tiden i Dansk Front blev Lars Agerbak i Danmarks Nationale Front, hvor han ifølge Redox i 2009 stod frem som talsmand i et interview på P4.

'Formanden' for Danmarks Nationale Front
Lars Agerbak spiller ifølge Redox en helt central rolle i Danmarks Nationale Front, og omtales af flere kilder nær gruppen som ’formanden’.

Agerbak er bindeled til DNF’s kontakter i militante nazi-grupper i Rusland og resten af den gamle østblok, skriver Redox.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: