Dræberhunds ejer stadig ikke fundet

Ejeren af den rottweiler, der skambed en shetlandspony og en schæferhund, har ikke meldt sig

Ejeren af denne nu aflivede dræberhund er endnu ikke fundet. (Politifoto)
Ejeren af denne nu aflivede dræberhund er endnu ikke fundet. (Politifoto)

Syd- og Sønderjyllands Politi har endnu ikke fundet ejeren af den rottweiler, der tirsdag aften i Toftlund i Sønderjylland skambed en shetlandspony, der måtte aflives på grund af voldsomme bidskader.

Ponyen stod i en hesteboks på en ejendom i Toftlund, da rottweileren i en ren blodrus kom løbende ind i stalden og bed sig fast i struben på ponyen. Da den lille hest fik rystet hunden af sig, bed rottweileren sig fast i hestens venstre forben med en sådan kraft, at benet næsten blev bidt over. Først da ejeren af ponyen havde slået rottweileren flere gange med en jernstang, slap den sit greb og nåede senere at bide gårdens schæferhund, der dog slap nådigere en ponyen.

Ponyen blev aflivet tirsdag aften, mens rottweileren, der af en dyrlæge blev kategoriseret som utilregnelig og aggressiv, blev aflivet onsdag formiddag.

Politiet efterlyste onsdag ejeren af rottweileren, der vil blive mødt med et klækkeligt erstatningskrav fra ejeren af ponyen.

- Vi fik nogle tip, og har været ude på enkelte adresser, men da der alle de steder befandt sig en rottweiler, som personerne kunne gøre rede for, kan det jo næppe være ejeren af rottweileren fra ejendommen i Toftlund, da den er blevet aflivet, hvorfor der burde mangle en rottweiler de steder, folk tipper os om, og det har ikke været tilfældet, siger lederen af Lokalpolitiet i Tønder, Svend Erik Paulsen.

Han tilføjer, at politiet fortsat meget gerne hører fra folk, der kender ejeren af den aflivede rottweiler.

Hunden beskrives som en sort rottweilerblanding med lidt brunt om munden, tæve, med tydeligt Rottweiler-præg, men betydeligt mindre af størrelse, end normalt for en Rottweiler. Den var i normal foderstand og bar et læderhalsbånd, men er hverken chippet eller øre-tatoveret.

Hvis nogen kender til hunden, bedes man ringe til Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 1-1-4.