Annonce:
Annonce:

Amanda Jacobsen løsladt

Den tidligere direktør i Gate Gourmet, Amanda Jacobsen, er mandag blevet løsladt af Østre Landsret, selvom hun i sidste uge erkendte svindel for millioner

Annonce:
Følg Krimi

Den tidligere direktør i Gate Gourmet Amanda Jacobsen er mandag blevet løsladt af Østre Landsret. Dermed underkender landsretten sidste uges afgørelse i Københavns Byret, som valgte at fængsle hende i 27 dage.

Ved grundlovsforhøret i sidste uge erkendte Amanda Jacobsen at have svindlet for 120 millioner kroner på sin tidligere arbejdsplads Gate Gourmet. Men der er ikke grundlag for, at hun skal i fængsel, mener landsretten.

Læs også: Amanda: Yes, jeg har taget pengene

Annonce:

- Henset til tidligere praksis vedrørende varetægtsfængsling af personer, der er sigtet for omfattende økonomisk kriminalitet, til at Amanda Nyholm Jacobsen frivilligt er rejst til Danmark i anledning af straffesagen samt til hendes ganske særlige personlige forhold, findes hensynet til retshåndhævelsen ikke på det nu foreliggende grundlag at kunne begrunde varetægtsfængsling af hende, lyder landsrettens kendelse.

Har indrømmet svindel
Den tidligere topdirektør blev fyret 8. februar, og siden har Gate Gourmet forsøgt at få landet sagen uden at indblande politiet. Efter Ekstra Bladet gik ind i sagen, har virksomheden politianmeldt hende i både i Schweiz og i Danmark. Amanda Jacobsen blev fredag i forrige uge anmeldt til dansk politi, som skred til anholdelse tirsdagen efter.

Læs også: Amanda: Det var let

Amanda Jacobsen erkender underslæb og dokumentfalsk for 120 millioner kroner, men anklagemyndigheden mener, at beløbet løber op i omkring 140 millioner kroner.

Snød med andres koder
Ifølge anklagemyndigheden startede underslæbet i 2008, hvor direktøren overførte seks millioner kroner til sine egne konti. I 2009 blev der overført 92 millioner, mens hun frem til februar i år nåede at lænse sin arbejdsgiver for 39 millioner kroner.

Annonce:

Læs også: Grædende Amanda: Lad mig være sammen med mine børn

I grundlovsforhøret i sidste uge forklarede hun, at det lykkedes hende at skaffe sig adgang til virksomhedens mange penge ved at bruge en anden medarbejders oplysninger, så det så ud som om, de begge havde givet samtykke.

Læs også: Amandas liv fra fødsel til fængsel

- Der har været mange forskellige medarbejdere i regnskabsafdelingen. Jeg var bekendt med en af de andres koder. Det var vi alle sammen, sagde Amanda Jacobsen under grundlovsforhøret.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Amanda Jacobsens advokat Hanne Rahbæk, som ikke ønsker at kommentere sagen.

Ved du noget? Så send en sms til 1224 eller en mail til 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: