Annonce:
Annonce:

Grædende Amanda: lad mig være der for mine børn

Fængslet i tre uger

Annonce:
Følg Krimi

Grundlovsforhøret mod den tidligere direktør Amanda Jacobsen er netop slut.

Dommeren har besluttet at fængsle hende foreløbig til den 5. april.

- Lad mig være på fri fod, så jeg kan være der for mine børn, bad Amanda Jacobsen grædende om, før dommeren traf beslutning om fængsling.

Den lille kvinde iført elegante sko og mørkt tøj reagerede for første gang følelsesmæssigt, da grundlovsforhøret havde varet i gang cirka en time.

Da hun første gang skulle fortælle om sine børn, blev hendes stemme grådkvalt.

Min søn har fødselsdag
Hun fortalte blandt andet, at den ene dreng bliver ti år i dag. Hun er alene med de to børn, efter at hendes mand tog sit eget liv i sidste uge.

Han var i første omgang meldt savnet og blev fundet på en byggeplads i Bruxelles i Belgien.

Annonce:

- Gate Gourmet pressede mig, mens min mand var forsvundet. Jeg har 300 e-mails, hvor de presser mig. Hvis ikke jeg skrev under hos notaren, ville de melde mig til politiet. Det var et enormt pres, sagde hun.

Ellers har den svindelanklagede Amanda Jacobsen optrådt roligt og fattet foran dommeren.

I begyndelsen af forhøret indrømmede hun svindel for 120 millioner kroner.

- Jeg var ikke den øverste leder, jeg var kun en frontfigur, siger Amanda Jacobsen i retten om sin stilling som direktør i flycateringfirmaet Gate Gourmet, som er blevet snydt for de mange millioner.

Det fremgik i retten, at hun har forklaret til politiet, at hun begyndte på svindlen i 2008, men hun ønskede ikke at uddybe det nærmere på nuværende tidspunkt.

Siden svindlen blev opdaget for et par uger siden, har hun samarbejdet med firmaet.

Annonce:

Har kun legetøj tilbage
Amanda forpligter sig til at betale alt, hvad hun ejer til Gate Gourmet. Hun har skrevet under på en fuldmagt, hvori der står, at Gate Gourmet må undersøge alle hendes forhold og tage, hvad de kan. Hun har blandt andet overdraget nøglerne til gigantvillaen på Vedbæk Strandvej og nøglerne til boligen i Schweiz til Gate Gourmet.

Alt undtagen børnenes legetøj er blevet afleveret.

- Gate Gourmet har været hjemme hos mig, og jeg sagde til dem, ’I må tage alt, I må tage billeder, smykker, tasker, ure og pelse’, forklarer Amanda Jacobsen om aftalen mellem hende og Gate Gourmet.

I aftalen indgår det også at, hun forbeholder sig ret til at gennemgå tallene, fordi hun ikke er enig i beløbet, som de påstår, hun har svindlet for.

Simpel form for svindel

Den sigtede eks-direktør fortalte desuden, at hele set up’et omkring svindlen var meget simpelt, og firmaet hver eneste dag nemt ville kunnet have opdage det. Der blev aldrig stillet spørgsmål til de bilag, der blev sendt til revision.

Amanda Jacobsen forklarede, hvordan hun tilbage i 2008 begyndte at svindle. Hun gik ned i banken og hentede penge til sig selv fra firmaets konto.

Hun begyndte senere at overføre penge til sin egen private konto.

Amanda svindlede helt bevist

Annonce:

Hun sørgede for at få de forskellige konti lukket, når hun havde taget penge, så revisionen ikke kunne opdage det.

I sigtelsen lyder det blandt andet, at Amanda Jacobsen over tre gange har overført penge fra firmaet til sin egen konto i Nordea.

Første gang seks millioner kroner, anden gang 92 millioner kroner og tredje gang 39 millioner kroner.

Amanda siger i retten, at hun selv har sagt op hos Gate Gourmet den 28. januar i år. Det gjorde hun, fordi hun havde det dårligt og gerne ville fortælle, hvad hun havde gjort. Amanda Jacobsens forsvarer har kæret kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten. Forsvareren mener, at der ikke er en grund til at eks-direktæøren skal sidde bag tremmer, når hun nu har lagt kortene på bordet

Klik ind i chatten herover og læs detaljer fra grundlovsforhøret

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: