Annonce:
Annonce:

Nogen holder hånden over svindelanklaget

Direktøren, der fyrede svindelanklagede Amanda Jacobsen, blev udsat for en heksejagt

Amanda Jacobsen klagede og vupti, så var hun ansat igen. (Privatfoto)
Amanda Jacobsen klagede og vupti, så var hun ansat igen. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

To dage efter at svindeldirektøren fra Gate Gourmet, Amanda Jacobsen, var blevet fyret for at have hyret et stripshow til en finansdirektørs polterabend, begyndte en heksejagt på den HR-direktør, der havde svinget øksen.

Samtidig bare steg og steg Amanda Jacobsen i graderne i firmaet, som hun nu er anklaget for at have svindlet 127 millioner kroner fra.

Læs også: Bedrageriet kunnet være undgået med ét opkald

Det er den daværende HR-direktør, der nu står frem og fortæller sin version af sagen. Han er rystet over, hvor megen snor hovedkvarteret i Zürich gav Amanda Jacobsen.

Annonce:

Flæbede på sit kontor
– Den dag, hvor finansdirektøren blev overrasket med strippere, stod jeg og fyrede over 100 medarbejdere i Oslo. Så mens jeg fortalte almindelige lønarbejdere, at deres fremtid lå i ruiner, sad cheferne i København og fik firmabetalte lapdances. Der gik min grænse, siger Dennis Clausen til Ekstra Bladet.

Han kontaktede derfor HR-direktøren for Europa.

Læs også: Svindelanklaget: Kvinder er nødt til at gøre noget ekstra

– Hun skulle fyres. Og det blev hun. Hun sad og flæbede på sit kontor, da jeg lillejuleaften 2004 gav hende beskeden, siger Dennis Clausen.

Fyring blev overtrumfet
Men noget gik galt. For fyringen endte med at ramme Dennis Clausen.

– Da jeg kom på arbejde 1. juledag sad hun på kontoret. Hele organisationen i virksomheden var blevet lavet om, hun refererede ikke længere til mig. Jeg skulle ikke blande mig. Og hun var genansat, forklarer Dennis Clausen.

Læs også: Svindelanklaget eeelsker biler

– Jeg kan kun se det, som at nogen over den operationelle ledelse for Gate Gourmet i Europa har overtrumfet den fornuftige beslutning, der blev truffet. Og som altså kunne have sparet firmaet for 127 millioner kroner, siger Dennis Clausen.

Annonce:

Efterfølgende blev Dennis Clausen selv genstand for en regulær hetz.

Amanda angreb HR-direktøren
– De sendte revisionen på mig. Alt blev tjekket. De gik flere år tilbage for at se, om de kunne finde noget. De spurgte sågar ind til en kvittering på 19,95 fra en benzinstation, som de måtte konstatere var korrekt anvendt til sprinklervæske til firmabilen, fortæller Dennis Clausen.

Alt tyder på, at Amanda Jacobsen stod bag dette angreb.

Læs også: Se svindelmistænkt direktørs fup-cv'er

Ekstra Bladet er i besiddelse af noget, der ligner et udkast til et brev, som angiveligt er forfattet på Amanda Jacobsens firmacomputer. Her klager hun over fyringen, truer med advokater og sagsanlæg. Hun beskylder HR-direktøren for at have meget lidt styr på sine ting og indirekte for at have kostet virksomheden en formue på grund af dårlig ledelse.

Annonce:

– Jeg stoppede nogle få måneder efter. Revisionen fandt ikke noget på mig. Måske skulle de have ledt lidt hos hende i stedet, siger Dennis Clausen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: