Annonce:
Annonce:

Forfængelig fantast

Du kender hende måske som den israelske pige, der blev adopteret af rige plejeforældre fra Schweiz. Måske som kvinden med de sydafrikanske aner eller hende med det blå blod fra Polen.

Annonce:
Følg Krimi

TV: Her er svindleren Amandas nye luksus

Annonce:

Intet af det passer.

Amanda Nyholm Jacobsen er i virkeligheden en iransk krigsflygtning, der kom til Danmark som 17-årig og siden har trukket et spind af løgne bag sig.

Amanda Abromamsen blev født i Iran 19. juni 1967. Da krigen mellem Iran og Irak var på sit højeste, flygtede hun til Danmark. Det skete i 1984. 11 år senere fik hun dansk statsborgerskab.

Snak i krogene
Løgnene har tilsyneladende klæbet til kvinden det meste af hendes liv. Og de har været forskellige –  alt efter hvem der skulle høre det.

For mens Gate Gourmets schweiziske hovedfirma GateGroup er ved at finde ud af, hvordan den kvindelige direktør kunne lænse firmaet for over 100 millioner kroner, pibler også sandheden om kvinden frem.

Ingen i hendes omgangskreds forstod, hvordan hun havde råd til sin livsførelse, der bestod af ekstremt dyre biler, et hus, der blev sat i stand til 50 millioner kroner, sikkerhedsvagter, designermøbler fra Fendi og vaner, som kun milliardærer kan tillade sig.

På arbejdspladsen –  Gate Gourmet, der laver den mad, der bliver serveret i fly –  var der snak i krogene, men meget få fakta.

Ingen turde spørge
Ingen turde rigtig spørge. Men de forstod ikke, hvordan de kunne arbejde på en arbejdsplads, der konstant skar ned og sparede, mens direktøren for det hele kom kørende i sin Lamborghini, Bentley eller store BMW’er.

– Hun sagde, at hun havde rige adoptivforældre, siger en medarbejder, der vil være anonym af frygt for at blive fyret.

Og alle fik forskellige historier.

– Hun startede med at sige, at hun var fra Sydamerika et eller andet sted. Hun er jo lidt mørk i huden. Men det ændrede sig til, at hun har været både fra Egypten og fra polsk adel, siger kilden.

Men at hun havde penge, skjulte hun ikke.

– Hun har sagt, at hun havde en rig plejefamilie i Schweiz, siger en ansat i Gate Gourmet. Og penge udefra skulle der til, hvis livsførelsen skulle opretholdes. En ansat i Gate Gourmet, der påstår, at han har set hendes lønseddel, siger, at hendes bruttoløn var på 70.000 kroner om måneden.

Hun havde arvet
Også i hendes nabolag i Vedbæk har man undret sig. De store –  og sikkert leasede –  biler holdt og spærrede på Baneskellet foran familiens rækkehus, der absolut hører mere til i middelklassen end i milliardærernes klub.

– Og heller ikke, da de flyttede til Vedbæk Strandvej, forstod vi sammenhængen mellem hendes job og løn og så den måde, hun levede på, siger en nabo til Ekstra Bladet.

Historien her var klar. Amanda Jacobsen, der boede i kassen på Strandvejen, havde arvet, sagde hun. 200 gode danske millioner fra sin familie i Schweiz. Pengene havde slægten tjent i Sydamerika.

Ekstra Bladet forsøgte i går forgæves at få en kommentar fra Amanda Jacobsen.

Hun sagde, at hun havde rige adoptivforældre

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: