Uhyggelig mishandling i Brønderslev-sag

Statsadvokaten har rejst tiltale mod forældreparret i Brønderslev-sagen

Falck fjernede otte heste fra ejendommen i Brønderslev. Fire af dem var døde. (Foto: Ernst van Norde)
Falck fjernede otte heste fra ejendommen i Brønderslev. Fire af dem var døde. (Foto: Ernst van Norde)

Statsadvokaten fra Nord- og Østjylland har rejst tiltale mod forældreparret i den såkaldte Brønderslev-sag.

Anklageskriftet rummer en stribe uhyrlige anklagepunkter. Blandt andet om tvangsspisning af dyrelort, spark med sikkerhedssko og for at have ladet den ældste datter bedække af en hest.

Ifølge anklagemyndigheden var det endda de mindste børn, der under tvang sørgede for, at storesøsteren blev bedækket af hesten.

Koldbrand og voldtægt
Forældrene er også tiltalt for at lade den ældste datter grave sin egen grav. Hun blev tvunget til at skrabe sne i bare tæer og fik begyndende koldbrand, ligesom hun blev voldtaget af sin far.

Læs også: Brønderslev-far anholdt

Faren har også truet en anden mand til at voldtage datteren, men den anden ville ikke, og faren har forsøgt at tvinge datteren til kønslig omgang med de andre børn. Han er tiltalt for adskillige tilfælde af voldtægt af en dengang 14-årige steddatter og grov vold mod en otteårig dreng, der blev skåret i fingeren med en kniv.

Tvang de andre børn til at tisse på hende
Forældrene har hældt kogende tomatsuppe i halsen på et af børnene, sparket dem med sikkerhedssko og tvunget den ældste datter til at spise dyrelort, oplyser statsadvokat Michael Møller Hansen.

Den ældste datter, der er over 18 år, blev slået med et baseballbat, træpæle, jernstænger og tisset på. Forældrene fik de andre børn til at slå og urinere på hende.

Levede i lort
Børnene levede under ekstremt uhumske forhold uden tilstrækkeligt med vand og varme uden tilstrækkelig personlig hygiejne.

Læs også: Brønderslev fejlede i børnesag

De levede i afføring fra dyr og mennesker, står der i anklageskriftet.

Den ældste datter blev også frihedsberøvet og måttet opholde sig i et rum uden lys, vand og varme.

Datteren meldte det selv
Faderen boede med sin kone og ni børn på mellem et og 20 år med kommunens accept i et faldefærdigt hus i Serritslev, da han i februar sidste år blev anholdt for misbrug og vold mod sine børn. Det var mandens dengang 20-årige datter, der selv henvendte sig til politiet

Det gjorde hun i februar sidste år og fortalte om misbruget af sig selv og sine otte halvsøskende i huset i Serritslev. De otte børn blev i første omgang tvangsfjernet og anbragt hos aflastningsfamilier.

Læs også: Tæsket, misbrugt og så flået fra hinanden

Kræver forvaring på ubestemt tid
Brønderslev Kommune er blevet kraftigt kritiseret for ikke at skride ind tidligere. Naboer og skolelærere fortalte, at de advarede om forholdene i familien.

Sagen ventes at komme for Retten i Hjørring i slutningen af april eller begyndelsen af maj, oplyser vicestatsadvokat Michael Møller Hansen.

Han fortæller, at anklagemyndigheden vil kræve faren idømt forvaring på ubestemt tid. Moderen kan få op til otte år for de ting, hun er tiltalt for.