Annonce:
Annonce:

9 års fængsel til økse-terrorist

Den 29-årige Mohamed Geele er netop blevet idømt 9 års fængsel og udvisning for bestandigt for overfaldet mod Kurt Westergaard sidste år - se tv-interview med anklager og forsvareren i bunden af artiklen

Mohamed Geele, der blev skudt i knæet og hånden under anholdelsen sidste år, ankede via sin forsvarer dommen. (Foto: Claus Bonnerup)
Mohamed Geele, der blev skudt i knæet og hånden under anholdelsen sidste år, ankede via sin forsvarer dommen. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Krimi

Se tv-interview med anklager og forsvareren i bunden af artiklen

9 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Det blev dommen til den 29-årige Mohamed Geele, efter han sidste år begik et terrorangreb ved at forsøge at dræbe Muhamed-tegner Kurt Westergaard.

Mohamed Geele reagerede, som han har gjort under alle retsmøderne i sagen. Rolig og velafbalanceret.

Han viste ingen tegn på følelser, inden han gik ud for at konferere med sin forsvarer angående anken.

TV: Her falder dommen i Århus

Forsvarer Niels Chr. Strauss ankede på vegne af sin klient dommen til landsretten, men han mente alligevel, at der var lyspunkter i dommen

- Nævningetinget har lyttet til argumenterne om, at Kurt Westergaard ikke led skade, og at der i denne sag er langt til de planlagte bombesprængninger, som i andre sager har givet 12 års fængsel, sagde forsvareren.

Annonce:

Anklager Kirsten Dyrman havde krævet fængsel i 12 år, men hun var alligevel tilfreds med dommen.

- Jeg er overordentlig tilfreds. Man kan altid diskutere, om en straf er for hård eller for mild, men ni år er lang tid, så jeg er tilfreds, sagde Kirsten Dyrman efter domsafsigelsen.

Somalieren blev i går kendt skyldig i terror og drabsforsøg af et enigt nævningeting.

LÆS OGSÅ:Øksemanden skyldig i terror

Det er første gang, at et drabsforsøg på en enkeltperson også udløser en dom for terror i Danmark.

Somalieren har under hele sagen fastholdt, at han kun ville skræmme Kurt Vestergaard. Men retten fandt det bevist, at han ville dræbe bladtegneren.

Mohamed Geele var også tiltalt for drabsforsøg mod en politibetjent, og to af nævningene i retssagen ville også have Geele dømt for drabsforsøget, men det endte kun med en dom for overtrædelse af den grove voldsparagraf.

Annonce:

Økse i angrebsposition
Den 29-årige somalier trængte ind i Kurt Westergaards hjem nytårsdag sidste år bevæbnet med en økse og en stor kniv.

Han smadrede sig vej ind i huset ved at knuse glasset i terrassedøren, og kun en stålarmeret dør til et særligt sikringsrum på badeværelset betød, at tegneren ikke kom i fysisk kontakt med den dømte.

Under retssagen kom det frem, at Mohamed Geele bankede løs på døren, mens Kurt Vestergaard desperat alarmerede politiet via en telefon på badeværelset.

Somalieren opgav sit forehavende og flygtede, men udenfor blev han antastet af politiet.

Han løb frem mod en politibetjent med en økse i angrebsposition og en dolk i den anden hånd.

Da Mohamed Geele var 8-10 meter fra politibetjenten, sprøjtede betjenten peberspray i ansigtet på ham, men Geele fortsatte sit løb i retning mod politibetjenten.

Politibetjenten har forklaret, at Mohamed Geele løb efter ham i omkring 20 meter, inden politibetjenten fik trukket sin tjenestepistol og skudt ham i knæet og hånden.

Annonce:

TV: Anklageren er godt tilfreds med dommen:

</p><p><b><i>TV: Forsvareren - terror er ikke bare terror:</i></b></p><p><iframe src="http://ekstrabladet.tv/share/?id=1499159" width="600" height="374" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" scrolling="no" /></p>

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: