Ekrem er død på hospitalet

Fredag aften blev der slukket for respiratoren til 23-årige Ekrem Sahin, som lå i koma efter kamp med arrestpersonalet i Kolding

Følg Krimi

Politiinspektør Verner Pedersen, Sydøstjyllands Politi, bekræfter over for ekstrabladet,dk, at der fredag aften blev slukket for respiratoren til den 23-årige Ekrem Sahin.

- Jeg kan bekræfte, at han er død, siger politiinspektøren. Han er koordinator på sagen om den 23-årige mand, som har ligget i koma i fem døgn efter kamp med arrestpersonalet i Kolding.

Forældrene var hos ham
Ekrems fraskilte forældre, moderen Nermin og faderen Ömer, var begge hos deres søn på Odense Universitetshopsital og traf i samråd med lægerne beslutningen om, at der omkring klokken 21 fredag aften skulle slukkes for den respirator, som siden i tirsdags havde holdt den 23-mand i live.

Ekrem Sahin blev indlagt efter et håndgemæng med ansatte i Kolding arrest. Under kampen med arrestpersonalet kom Ekrem Sahin så slemt til skade, at han mistede bevidstheden og kun har været holdt i live ved hjælp af respiratoren.

Nermin Sahin er så påvirket af sønnens skæbne, at hun netop nu ikke ønsker kontakt med andre. Men inden hun lukkede for sin telefonforbindelse, sagde hun til ekstrabladet.dk, at forældrene vil fortsætte deres kamp for at finde sandheden om sønnens død.

- Vi fortsætter, indtil den, der har dræbt min søn, kommer til at betale for sin handling, siger den sønderknuste, men også meget vrede mor.

Til Menneskeretsdomstolen
Nermin Sahin og familien agter ikke at kæmpe kampen alene.

- Hvis det er nødvendigt, vil vi finde Danmarks bedste menneskeretsadvokat, og hvis ikke vi kan få retfærdighed ved danske domstole, vil vi bringe sagen til Menneskeretsdomstolen i Strasbourg, siger hun.

Ekrem Sahin var født i Danmark og dansk statsborger. Hans far kom til landet fra Tyrkiet i 1976, og hans mor blev familiesammenført med ham i 1986.

Ambassaden alarmeret
Nermin føler ikke, at hun og hendes familie bliver behandlet som danskere.

- Det, vi har oplevet med vores søn, er ikke det første eksempel, siger hun og henviser til, at et purungt avisbud med tyrkisk baggrund blev slået til døde på Amager, og at en anden ung mand med tyrkisk baggrund skal være omkommet efter politivold på den københavnske Station 1.

- Den slags sker så tit i Danmark, mener Nermin. - Men hvorfor gælder menneskerettighederne ikke for os? De gælder kun for danskere. men hvis en dansker eller en fra et andet europæiske land blev udsat for noget i Tyrkiet, som ligner det, min søn kom ud for - hvad ville Danmark så gøre?

På denne baggrund har Nermin Sahin via en mellemmand sat sig i forbindelse med den tyrkiske ambassade i Danmark med henblik på, at Tyrkiet tager sagen op over for de danske myndigheder.

- Den 23-årige mand er i nat afgået ved døden. Der var pårørende til stede, fortæller politiinspektør Verner Pedersen til Ritzau.

Politiet: Intet tyder på ulovligheder
Sydøstjyllands Politi har tidligere meldt ud, at intet tyde på, at arrestpersonalet har handlet ulovligt.

Ekrem Sahin gik angiveligt amok, da han skulle flyttes fra én celle til en anden, og derefter kom det til håndgemæng. Politiinspektør Verner Pedersen har tidligere fortalt, at der hverken blev brugt våben eller peberspray fra personalets side.

- Da vi konstaterer, at der ikke er tale om almindeligt håndgemæng - i citationstegn - iværksætter vi en efterforskning, som om han allerede var afgået ved døden, sagde Verner Pedersen.

At Ekrem Sahin nu er død, ændrer således ikke ved præmisserne for efterforskningen. Politiet forventer at være færdig med den indledende efterforskning i sagen i løbet af den kommende uge.Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+