Annonce:
Annonce:

Mysteriet om den forsvundne komtesse

Hun skrev lange breve til sin nevø i Danmark. Men brevene stoppede pludseligt og ingen har fået livstegn fra komtese Irene Danneskiold-Samsøe i 12 år

Irene Danneskiold-Samsøe til hest i Egypten, hvor hun forsvandt sporløst i 1998.(privatfoto)
Irene Danneskiold-Samsøe til hest i Egypten, hvor hun forsvandt sporløst i 1998.(privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Ikke ét livstegn i 12 år.

I 1998 forsvandt komtesse og egyptolog Irene Danneskiold-Samsøes sporløst fra sit hjem i Giza ved Cairo i Egypten.

Hun blev født den 3. oktober 1925, og hvis hun var i live ville hun være 85 år i dag.

Hun flyttede til Egypten 1. januar 1989 for at hellige sin sin store lidenskab egyptologien. Hun var tilknyttet Københavns Universitet og Dansk Egyptologisk Selskab.

Den danske ambassade i Cairo og egyptisk politi har efterforsket komtessens forsvinden uden resultat.

Det eneste spor er, at en nabo har oplyst til ambassaden, at Irene Danneskiold-Samsøe forlod hjemmet sammen med et ukendt dansk par og ikke er set siden.

Men det er oplysninger som familien tager med et gran salt.

Annonce:

- Det kan lige så godt have været et skandinavisk eller tysk par. Vi ved intet om det, siger nevø Johan Danneskiold-Samsøe, der som den eneste fra slægten besøgte hende i hjemmet i Giza tæt på pyramiderne i 1990, mens han var på en rundrejse i Mellemøsten.

Excentrisk dame
- Egyptisk politi og ambassaden var i hendes hus, og der så ud som om der havde været indbrud. Men hun boede ret rodet, så jeg ved ikke, om det er rigtigt. Hun var en excentrisk og ret speciel dame, siger Johan Danneskiold-Samsøe til ekstrabladet.dk.

Irene Danneskiold-Samsøe havde arvet en del penge, og hun behøvede ikke at arbejde. Hun var kendt for at 'leve på en sten' og boede til leje i et anneks hos en egyptisk familie.

Hun blev aldrig gift, havde ingen børn og kontakten til familien hjemme i Danmark var sporadisk.

- Jeg boede dengang hos hende i en uge, og da jeg kom hjem, skrev vi jævnligt sammen. Hun skrev lange breve, hvor hun fortalte om sit liv, men pludseligt stoppede brevene. Vi fandt ud af, at der ikke længere blev hævet penge på hendes konto, og siden har der ikke været livstegn fra hende, siger Johan Danneskiold-Samsøe.

Annonce:

Han tør ikke gætte på, om tanten har været udsat for en forbrydelse eller ulykke. Men intet tyder på, at hun skulle være forsvundet frivilligt eller have begået selvmord, siger Johan Danneskiold-Samsøe.

- Hun levede et ret ensomt liv. Da hendes hund blev kørt over, kastede hun sin kærlighed på en græshoppe, der kom og besøgte hende hver morgen, fortæller Johan Danneskiold-Samsøe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: