Langt skæg gør os ikke til terrorister

Bror til anholdt: - Min storebror er handicappet og slet ikke i stand til terror, siger Farooq Salman

– Min storebror er uskyldig. Han bliver kaldt terrorist, fordi han er troende muslim, siger Farooq Muhammed Salman, der her ses foran familiens lejlighed i Greve under politiets ransagning. (Foto: Jan Unger)
– Min storebror er uskyldig. Han bliver kaldt terrorist, fordi han er troende muslim, siger Farooq Muhammed Salman, der her ses foran familiens lejlighed i Greve under politiets ransagning. (Foto: Jan Unger)

– Min bror er uskyldig. Han bliver kaldt terrorist, fordi han er troende muslim.

Sådan siger Farooq Muhammed Salman, der er lillebror til den irakisk-fødte mand AS, som i går blev anholdt i Greve i forbindelse med det planlagte terrorangreb mod Jyllands-Posten.

Ekstra Bladet møder den kjortelklædte mand uden for en række toetagers bygninger, hvor familien har en lejlighed.

– Hvorfor skal politiet gøre beboerne her bange for os? Hvorfor skal de give sådan et billede af os: At vi vil bombe Danmark? Vi er mennesker af kød og blod. Det betyder ikke, at vi er terrorister, bare fordi vi har skæg og efterligner vores profet, siger han.

Sidder altid hjemme
Da Ekstra Bladet konfronterer ham med, at storebroderen AS angiveligt skulle have hjulpet de tre terrormistænkte svenskere med en lejlighed, bliver han frustreret.

– Selv om min storebroder har skaffet dem en lejlighed, gør det ham jo ikke til terrorist. Men så vidt jeg ved, har han ingen lejlighed. Vi har også lige set en anden sag, hvor en mand var fængslet og mistænkt for terror, men er blevet fuldstændig frikendt, siger han.

Den anholdte storebror, AS, skulle ifølge Farooq Muhammed Salman ikke på nogen måde være i stand til at hjælpe nogen med at skaffe en lejlighed eller planlægge terror.

– Min storebror går meget, meget sjældent ud af huset. Han sidder altid derhjemme med familien. Han har haft hudkræft, mangler et øje og har en dårlig hørelse, så han er meget indelukket, fortæller lillebroderen til Ekstra Bladet.

Har kun få venner
Familien har boet ti år i Danmark, men alligevel har storebroderen, AS, på grund af sin sygdom en meget lille bekendtskabskreds.

– De siger, at han skulle have lavet det med tre svenskere. Jeg tror ikke engang, at han kender så mange mennesker.

Storebroderens natur er ifølge den yngre bror heller ikke til terror og drab.

– Han vil aldrig gøre nogen fortræd. Hvis nogle siger noget til ham på gaden, så siger han ikke engang noget igen. Jeg ved, at min bror har det godt nu. For han ved, at Allah er med ham, og han ikke har gjort noget, siger Farooq Muhammed Salman.