Berygtet narkobaron dræbt i Colombia

Colombias berygtede og stærkt eftersøgte narkobaron Pedro Guerrero oplevede ikke juleaften

Colombias præsident lovpriser, at politiet i landet har dræbt Pedro Guerrero, en berygtet narkobaron, der gik under navnet "Kniven", og som USA havde udlovet en milliondusør for pågribelsen af.

Myndighederne i det sydamerikanske land mener, at Guerrero er ansvarlig for omkring 3000 menneskers død. Drabene skete hovedsageligt, da han var leder af den højreorienterede milits Colombias Forenede Selvforsvarsstyrker (AUC).

USA havde udlovet en dusør på 2,5 millioner dollar - godt 14 millioner kroner - for pågribelsen af den 40-årige Guerrero. Det skyldtes hans rolle i smuglingen af narkotika til USA.

- Snigmorderen over dem alle er faldet, sagde præsident Juan Manuel Santos til journalister under et besøg onsdag i Bogota-hovedkvarteret for Colombias politi.

Santos beskriver Guerreros død, som "det hidtil kraftigste slag, vi har rettet mod de paramilitære narkotikabander".

Omkring 200 politifolk slog den 24. december til mod Guerreros tilholdssted i byen Puerto Alvira i det sydøstlige Colombia.

Efter en voldsom ildkamp pågreb politiet syv af gruppens medlemmer, heriblandt dens finansansvarlige, Harold Rojas Pineros, kendt som "Loco Harold".

Politiet kunne i første omgang ikke finde Guerrero, men fandt hans lig sent tirsdag omkring 200 meter fra, hvor de værste skudvekslinger var foregået.

Han lig var ved at gå i forrådnelse, men retsmedicinere har ved hjælp af fingeraftryk bekræftet, at der er tale om den berygtede narkobaron.

To politifolk blev dræbt under skudvekslingen, siger præsident Santos.