Hjælpen er på vej til Bornholm

Den første entreprenørmaskine er kommet til Bornholm og tre mere kommer til morgen. Derefter vurderes behovet

Tror vi er mange herovre, der er enige om, at nu har vi altså fået nok af sne. Sådan skriver Jette Pedersen fra Rønne, som har sendt dette billede ind fra Rønne Torv. (Læserfoto)
Tror vi er mange herovre, der er enige om, at nu har vi altså fået nok af sne. Sådan skriver Jette Pedersen fra Rønne, som har sendt dette billede ind fra Rønne Torv. (Læserfoto)

Det begynder måske så småt at lysne for bornholmerne.

Sent mandag aften kom den første ekstra entreprenørmaskine til øen og tre mere ankommer med morgenfærgen. Desuden kommer der yderligere maskiner med eftermiddagsfærgen.

Samtidig gik politiet fra at fraråde al udkørsel til at fraråde al unødig udkørsel.

- Det er særlig af hensyn til gravemaskinerne, for det er klart, at hvis der kun er ryddet ét spor giver det problemer, hvis der kommer en gravemaskine kørende, siger vagtchefen Arne Andersen.

Katastrofealarm
Mandag aften blev der slået katastrofealarm på Bornholm, da massive mængder sne fortsat lammer øen. I løbet af natten har politiet og beredskabet opgjort, hvad man har brug for af udstyr og mandskab.

Ønskerne ligger nu til vurdering hos rigspolitiet, der på en videokonference med Bornholms Politi tirsdag formiddag vil afgøre, hvad der skal ske fremadrettet.

Øen har brug for alle former for materiel. Det gælder rendegravere, lastbiler, sneslynger og store entreprenørmaskiner, men chefpolitiinspektør Ole Bolvig Hansen kunne tidligt tirsdag morgen ikke sætte nøjagtige tal på.

- Det afhænger jo af, om vi taler om et par dage, uger eller måneder, siger han.

- Vi vil have brug for folk til at køre de lastbiler og til at betjene de maskiner, vi får over, men ellers har vi ikke lige nu brug for mere mandskab, fortsætter chefpolitiinspektøren.

50 havde ringet til nødtelefon
Mandag eftermiddag åbnede politiet for en nødtelefon til alle nødstedte, og tirsdag morgen havde omkring 50 bornholmere ringet til nummeret. Ikke alle kunne dog få hjælp med det samme.

- Vi har vurderet opkaldene og hjulpet dem, der havde akut brug for hjælp. Der er så vidt vi ved ingen på nuværende tidspunkt, der er akut nødlidende, siger Ole Bolvig Hansen.

Er du eller din familie sneet inde på Bornholm, så vil vi meget gerne høre fra dig/jer. Hvordan klarer I det? SMS/MMS på 1224 (det koster alm sms takst) eller skriv til 1224@eb.dk