Indbrudstyve holdt fri i julen

Politiet modtager markant færre anmeldelser om juleindbrud end sidste år. Kulde, sne og mere politi får æren

En målrettet politiindsats suppleret med masser af sne har øjensynligt lagt en dæmper på indbrudstyvenes arbejdsindsats i juledagene. De foreløbige tal fra politiet tyder på et fald i antallet af juleindbrud.

- I forhold til samme tidspunkt sidste år er der tale om et fald på 30 procent, fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Politiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

I 2009 lå anmeldelsestallet på det tilsvarende tidspunkt på cirka 1200 juleindbrud. Kim Kliver har ikke det aktuelle tal, men hvis faldet er på 30 procent, ligger tallet omkring 840 juleindbrud.

I København har juleindbrud haft høj prioritet, og de foreløbige tal tyder på en halvering i antallet af anmeldelser.

- Vi har haft markant flere betjente på gaden og patruljeret målrettet i områder, der normalt er plaget af indbrud. Det er især på Nørrebro, at vi har været synlige, fortæller vicepolitikommissær Mette Lindskov fra Københavns Politi.

I perioden fra den 25. december og natten til den 26. december har Københavns Politi modtaget 83 anmeldelser om indbrud. I den tilsvarende periode i 2009 modtog politiet 180 anmeldelser.

- Vi har selvfølelig også nydt godt af snevejret og kulden, der også har holdt tyvene væk, vurderer Mette Lindskov.

Hos Nordjyllands Politi har vagtchefen endnu ikke statistik på antallet af juleindbrud, men tendensen er klart faldende.

- Vi har kun modtaget en enkelt anmeldelse siden i nat, så det er meget positivt, siger vagtchefen.

På Bornholm er vagtchefen tosset over, at der har været et juleindbrud i Rønne. Det er nemlig det første juleindbrud i flere år.

- Nu er statistikken ødelagt. Vi satser på at fange gerningsmanden så hurtigt som muligt. Det skal han få betalt, siger vagtchefen hos Bornholms Politi.