Politi leder efter tre personer i sneen

En mand, en kvinde og en 90-årig gammel mor sidder fast i sneen mellem Rønne og Hasle. De trodsede advarslerne.

Det er til stor irritation for politiet på Bornholm, at nogle borgere blæser højt på advarslerne mod at køre ud. Lige nu leder Beredskabet efter tre personer, der trodsede alle advarsler og sidder fast i sneen mellem Rønne og Hasle.

Det drejer sig ifølge politiet om en mand, en kvinde og en 90-årig gammel mor.

- Vintertjenesten har sendt en gravemaskine ud for at redde dem og tage dem med til Rønne. Men arbejdet besværliggøres af, at der er andre strandede biler i sneen, siger vicepolitikommissær Morten Brandborg, Bornholms Politi, til Ritzau.

- Vi vil hellere bruge vores sparsomme kræfter på ambulancer, brand og anden redning, der skal frem i stedet for. Bornholmere, der ikke lytter til vores advarsel om at blive hjemme, udviser ikke ansvarlighed.

- Det er bekymrende og meget håbløst, at nogle borgere ikke lytter til og respekterer politiets råd om at blive indendøre. Vi skal nok sige til, når det igen er til at færdes, siger Morten Brandborg.

De dårlige undskyldninger står i kø, når borgere, der har trodset alle advarsler, bliver reddet ud af snemasserne. De skule lige prøve, fordi de så gerne vil holde juleaften sammen.

- Bornholmerne må sætte egne behov for familiejul i baggrunden og lytte til os, når vi siger, de skal holde sig indendøre. Det er livsfarligt at bevæge sig uden for byerne. Man mister hurtigt stedsansen og kan ikke se, hvor der er veje, marker og huse.

- De sætter både deres eget og andres liv på spil, lyder advarslen fra politiet.

Bornholm er helt lukket af sne, og snerydningen mellem øens byer er indstilet til julenat klokken 03. Tidligere på dagen måtte 12 gravemaskiner opgive at grave sig gennem snemasserne på nogle af øens store veje. Gravemaskinerne skulle bane vejen for, at sneplovene kunne komme til.