Politi optrævler stor narkoring i Østrig

Østrigsk politi anholder 69 mistænkte medlemmer af en narkoring, der har fordelt narkotika i hele Europa

Politiet i Østrigs hovedstad, Wien, har anholdt 69 personer, som mistænkes for at stå bag omfattende smugling og salg af narkotiske stoffer i Europa. De anholdte er med i den såkaldte Frankfurtmafia. Det oplyser østrigske myndigheder.

Anholdelserne skete i løbet af torsdagen, da politiet slog til flere steder i byen samtidigt. Narkoringen har især forgreninger til Makedonien og Tyskland, hvor politistyrker også skred ind mod narkoringen. I Makedonien blev 29 mistænkte smugler anholdt.

Flere af de anholdte ejede lejligheder og huse i både Østrig og Tyskland, hvorfra de distribuerede narkoen til gadehandlere.

Politiet gennemsøgte caféer og restauranter, som de anholdte ejer og har anvendt til at fordele narkoen. Politiet fandt også våben og pengebeløb under ransagelserne.

- De kriminelle bander var meget velorganiserede og har ført præcise fortegnelser over deres salg af narko, siger den makedonske indenrigsminister, Ljupco Todorovski, der arbejder sammen med sine østrigske og tyske kolleger.

Mafiabanden har smuglet narko og heroin gennem Bulgarien og Holland og omgående transporteret den til Østrig og Tyskland.

Makedonien ligger på den såkaldte Balkanrute, som kriminelle bander anvender for at smugle narko, våben og mennesker ind i Vesteuropa.