Sådan slog jeg min familie ihjel

I makabre detaljer tilstod den livstidsdømte Steen Lassen, 51, mordene på sin hustru og to døtre. Han 'gik i sort', da banken lukkede hans konto. Læs hele den rystende beretning om tragedien i Greve

- Jeg tog kniven frem og tænkte 'det skal bare gå hurtigt'. Jeg skar Emilies halspulsåre over, gik ud af værelset og låste det.

Sådan har Steen Lassen, 51, forklaret om mordet på sin 18-årige datter Emilie Grosen Lassen i hjemmet i Greve.

Hun blev Steen Lassens første offer under massakren om formiddagen den 7. maj, hvor han udryddede hele familien, fordi han havde økonomiske problemer, var stresset og deprimeret.

I går blev Steen Lassen idømt livsvarigt fængsel ved et hemmeligholdt retsmøde i Roskilde, og i dag offentliggjorde retten så dommen, hvor hele Steen Lassens forklaring om de tre drab er gengivet.

'Det hele gik i sort'
Dagen før mordene skulle Steen Lassen have været til et møde i banken, men han udeblev. Om aftenen opdagede han, at bankkontoen var spærret, da han skulle betale teaterbilletter på internettet:

- Jeg følte, at det hele gik i sort. Jeg sov ikke hele natten og gik frem og tilbage i stuen. Jeg besluttede til sidst, at jeg ville begå selvmord, men samtidigt følte jeg, at jeg igen ville svigte min familie. Derfor gjorde jeg, som jeg gjorde, lød hans forklaring i retten.

Da Steen Lassen havde besluttet at dræbe sin hustru Bende Grosen Lassen og døtrene Josefine, 12, og Emilie, 18, var det vigtigste, at 'de ikke skulle opdage noget'.

Om morgenen kørte han den 12-årige datter i skole og kørte hjem igen. Han tog en trælægte med ind i huset, fordi han ville slå Bende og Emilie med lægten, mens de sov.

Han gik ind i soveværelset og slog Bende i hovedet med trælægten. Han gik ud i gangen, og ville gå ind på Emilies værelse, men pludselig gik døren til soveværelset op og Bende gik ud på badeværelset.

- Jeg blev chokeret, fordi jeg troede, hun var bevidstløs. Kort efter gik Bende tilbage til soveværelset. Jeg så, at der var meget blod på badeværelset og i gangen. Jeg tørrede blodet i gangen op, for at Emilie ikke skulle se det, hvis hun vågnede. Jeg låste døren til badeværelset, forklarede Steen Lassen.

Slog Emilie ned bagfra
Imens stod Emilie op og gik ud på husets andet badeværelse. Da hun var på vej tilbage til sit værelse, slog han hende ned bagfra med lægten.

- Jeg husker ikke, hvor mange gange jeg slog hende, men hun besvimede, og jeg trak hende ind på værelset, sagde Steen Lassen.

Han var iført arbejdstøj, og der lå en hobbykniv i lommen. Han tog kniven, skar halsen over på datteren, og låste hendes værelse.

Så gik han ind i forældre-soveværelset, og nu lå Bende bevidstløs på gulvet ved siden af sengen. Han skar også Bendes hals over og låste soveværelset.

Efter de to mord skrev Steen Lassen et afskedsbrev på computeren, gjorde rent i stuen og skiftede til noget andet arbejdstøj.

Josefine kiggede på mig...
Så gik han videre med sin kyniske plan om at udrydde familien og hentede 12-årige Josefine i skolen. Klokken var 11.30. De kørte hjem til huset, hvor Josefine satte sin skoletaske. Så kørte de en tur, som ofte før.

- Jeg tænkte bare på at få det overstået og ledte efter noget at køre ind i. Jeg overvejede, at køre ind i en modkørende, men kunne ikke få mig selv til det af hensyn til føreren af den anden bil, forklarede Steen Lassen.

Han fik øje på en parkeret lastbil i den modsatte side af vejen. Han kørte fra vejen, over en bro og ned på vejen og satte farten op. Han tænkte: 'Hvis jeg kører ind i den, er det slut for os begge to'.

- Jeg tabte med vilje min mobil, som jeg bad Josefine samle op, så hun ikke skulle opdage, hvad der skete. Jeg kørte ind i lastbilen for at slå os begge ihjel, men bilens airbags blev udløst og vi var begge i live. Josefine kiggede på mig...

Steen Lassen havde stadig hobbykniven i lommen. Han skar Josefine i halsen, men bladet knækkede. Nu skulle det gå hurtigt, og han skar hende flere gange i halsen igen.

En civil politibetjent kom løbende til ulykkesstedet. Josefine lå med hovedet i sin fars skød.

- Jeg ved ikke, om hun var død på det tidspunkt. Jeg forsøgte at begå selvmord ved at skære mig i håndleddene, men jeg kunne ikke skære dybt nok, fordi bladet var knækket, forklarede Steen Lassen.