Kurt Westergaard føler sig helt tryg

Den løsladte tuneser forenes med sin familie i Brabrand ved Århus onsdag, men Kurt Westergaard er helt tryg

Med PET-livvagternes konstante tilstedeværelse føler bladtegner Kurt Westergaard sig helt tryg, selv om den 39-årige tuneser Slim Chafra allerede onsdag tager ophold hos sin familie i Brabrand ved Århus - få kilometer fra Kurt Westergaards hjem.

- Rent sikkerhedsmæssigt er jeg så godt dækket op af PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.), at det ikke betyder noget, siger Kurt Westergaard.

- Hvis løsladelsen betød noget, og at der sikkerhedsmæssigt er tale om en ny situation, så ville PET nok kontakte mig . Og det har de ikke gjort, siger bladtegneren.

- Jeg håber, manden kommer på andre tanker. Han har jo været ude i nogle radikale tankegange, men nu håber jeg, at han har lært at påskønne dette samfund, som nu giver ham en ny chance og efterlever de demokratiske traditioner her i Danmark, siger Kurt Westergaard.

Han var offer for et attentatforsøg nytårsdag, da en 28-årig somalier bevæbnet med en økse brød ind i hans hjem. Manden er tiltalt for drabsforsøg og terror og kommer for retten i Århus sidst i januar.