Terrorister ville ramme julehandlen

Ifølge efterretningskilder ville de 12 personer, der mandag blev anholdt i Storbritannien, dræbe julehandlende i Birmingham

Med blot fem dage til jul forhindrede britisk politi muligvis et større terrorangreb mod julehandlende i West Midlands. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Med blot fem dage til jul forhindrede britisk politi muligvis et større terrorangreb mod julehandlende i West Midlands. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Britisk antiterrorpoliti forhindrede muligvis flere angreb på offentlige steder og indkøbscentre, da de tidligt mandag morgen anholdt 12 personer i Stoke, Birmingham, Cardiff og det østlige London.

Den britiske avis The Guardian citerer kilder med kendskab til terroraktionen for, at anholdelserne skete på baggrund af efterretninger om angreb mod flere offentligge steder og indkøbscentre i og omkring Storbritanniens næststørste by, Birmingham.

Ifølge kilderne var mål omkring Whitehall i London - deriblandt parlamentet - også en del af plottet.

Den britiske efterretningstjeneste MI5 havde modtaget oplysninger om mulige terrorplaner, og iværksatte derfor en overvågning af de 12 personer.

Overvågningen blev intensiveret i løbet af de seneste uger, og da MI5 og antiterrorpolitiet vurderede, at mulige terrorangreb var nært forestående, slog de til på flere adresser i Stoke, Birmingham, Cardiff og det østlige London.

Flere af de anholdte er fra Bangladesh, oplyser politiet.

De anholdte, der er i alderen 17-28 år, er alle sigtet for overtrædelse af 'Terrorism Act 2000'.