Malmøskytten sigtes for endnu to drab

'Serieskytten fra Malmø' sigtes for yderligere to drab, oplyser chefanklageren

Den formodede Malmøskytte, Peter Mangs, i retten. Nu mistænkes han for to yderligere drab. (Foto: Joachim Wall/KVP)
Den formodede Malmøskytte, Peter Mangs, i retten. Nu mistænkes han for to yderligere drab. (Foto: Joachim Wall/KVP)

Den formodede svenske serieskytte Peter Mangs, 38, sigtes for endnu to mord. De blev begge begået i 2003.

Det bekræfter chefanklager Solveig Wollstad til svenske medier.

Begge mord blev begået i beboelsesområdet Lindängen i Malmø.

Ofrene var to udenlandske mænd, og dermed bestyrkes politiets mistanke om, at der ligger et racistisk motiv bag Peter Mangs skyderier.

14. juni 2003 blev den 66-årige Kooros Effatian fundet myrdet med skud i sin lejlighed på Gånglåtsvägen i Malmø. Halvanden måned senere blev den 23-årige Firas Al-shari skudt ihjel på samme gade.

Han blev skudt bagfra med en pistol, da han var på vej på arbejde om morgenen den 28. juli.

Ifølge de svenske medier blev samme våben antagelig anvendt ved de to drab.

Peter Mangs fremstilles i morgen i Tingsretten i Malmø, og denne gang sigter anklageren ham for tre drab og 10 drabsforsøg. Sagen har dermed udviklet sig eksplosivt de seneste uger.

Fem nye drabsforsøg
Da Peter Mangs blev anholdt og varetægtsfængslet blev han sigtet for et drab og fem drabsforsøg.

Politiet har også rejst sigtelse for endnu fem drabsforsøg: To begået 23. oktober i år, et drabsforsøg 19. juni i år, et drabsforsøg 31. december 2009 og et den 28. november 2006.

Peter Mangs blev anholdt den 9. november, hvor politiet fandt to håndvåben i hans lejlighed. Han var medlem af en skytteklub.

Han er i forvejen sigtet for mordet den 10. oktober 2009 på den 20-årige Trez West Persson, der formentlig blev skudt ved en fejl, da hun sad i en bil sammen med en ven af udenlandsk afstamning.

Hans skytteforeningsvåben har ifølge Aftonbladet kunnet kobles til mindst ét af skyderierne-

Peter Mangs er muligvis psykisk syg, lyder vurderingen i en foreløbig mentalundersøgelse af den sigtede, hvor han selv beskriver sig som ensom.

Chefanklager Solveig Wollstand vil ikke oplyse, hvordan Peter Mangs stiller sig til de nye sigtelser. Men bevismaterialet er af en sådan karakter, at hun vil kræve varetægtsfængslingen forlænget på begrundet mistanke.

Den dræbte Kooros Effatians søn, Kiarash Effatian, fortæller til aftonbladet.se, at han selv straks koblede Peter Mangs til mordet på sin far. Det skyldes, at faderen inden mordet blev ringet op fra en skytteklub, formentlig Limhamns skytteklub, hvor Peter Mangs var aktiv.

- Vi har aldrig haft noget at gøre med nogen skytteklub, siger sønnen til aftonbladet.se.

Chefanklager Solveig Wollstand vil ikke løfte sløret for de nye beviser mod Peter Mangs før retsmødet i morgen. Derefter vil politiet holde et pressemøde.