Giftudslip: Motorveje spærret mellem Jylland og Fyn

Motorvejene ved Taulov er spærret, og folk skal blive inden døre efter syreudslip på mejeri

Motorvejene mellem Jylland og Fyn er spærret efter giftudslip
Motorvejene mellem Jylland og Fyn er spærret efter giftudslip

Et udslip af kemikalier på Arlas mejeri i Taulov mellem Kolding og Fredericia, får politiet til at give folk i byen besked på at blive inden døre.

Politiet opfordrer folk, der skal på arbejde i området, til at blive væk.

- Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad der er lækket, men der er i hvert fald tale om salpetersyre og muligt andre stoffer, der udvikler meget giftige dampe, hvis de blander sig, siger vagtchef Jesper Duus ved Sydøstjyllands Politi.

- Det er noget giftigt noget. Og udslippet er ikke stopper endnu, forklarer vagtchefen.

- Det er meget farligt. Man skal lytte til advarslen og holde sig inde døre. Folk i biler skal slukke for deres ventillationsanlæg og følge politiets anvisninger.

Der aktiveres nu sirenevarsling i området.

- P.t. kan trafikanter, der skal mod Fyn fra Kolding-siden ikke komme igennem. Og folk ved Fredericia kan hverken komme mod Vejle eller Kolding, lyder det fra vagtchefen.

E 20 Taulov-motorvejen mellem Kolding og Fredericia samt Østjyske Motorvej mellem Fredericia og Vejle er spærret i alle retninger, og det er uvist, hvornår de åbner igen.

Luk døre, vinduer og ventilationsanlæg
- Der er ingen beboelse i området, men de, der er på arbejde på de nærliggende virksomheder, skal blive indenfor og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg. De, der skal møde til morgen, skal blive væk, siger vagtchefen.

- Vi har sendt bud efter specialister fra Herning, der kan måle nedfald af nitrøse gasser, så jeg er bange for, at det kan vare til op ad formiddagen, siger vagtchefen.

V ed du noget om udslippet, eller er du i nærheden, så skriv til 1224@eb.dk eller sms til 1224. (Det koster almindelig sms-takst)

Læs mere om mejeriet her (eksternt link).

LIVE CHAT: Fortæl andre om vejr og trafik fredag
LIVE TV: Se vejret i København - og fortæl/læs om vejret, hvor du er lige nu