Værsgo! Her får du lige en falsk tusse

Ung mand med speciale i at købe og bytte pakker efterlyses for at betale med falske tusindekronesedler

Manden køber en vare med en falsk 1000-kr.-seddel. Timer senere bytter han den igen og får gangbare sedler retur. (Politifoto)
Manden køber en vare med en falsk 1000-kr.-seddel. Timer senere bytter han den igen og får gangbare sedler retur. (Politifoto)

Københavns Politi efterlyser en ukendt pengefalskner, der igennem hele oktober måneder har snydt og bedraget for flere tusinde kroner. Den unge pengefalskner har gjort det til sit speciale at købe en vare for blot få timer senere at bytte samme vare igen og få pengene tilbage.

Hvad ekspedienten ikke bemærker er, at manden betaler med falske penge men altså får gangbare sedler retur. Vupti, så har han lige tjent en tusse.

- Vi ved, at han minimum har foretaget samme trick syv til otte gange i løbet af oktober måned, men reelt er antallet sikkert langt højere, fortæller vicepolitiinspektør Henning Schmidt til ekstrabladet.dk.

Manden beskrives som yngre, 175 cm. høj med mørkt kort hår og høje tindinger - blandt andet iført en kort blå jakke og blå cowboybukser.

- Sedlerne er rimelig godt lavet. I hvert fald så godt, at man i en hurtig håndevending ikke lige bemærker at de er falske. Men når man ser nærmere på dem, så er papirkvaliteten ikke helt god og der er intet vandmærke, lyder det fra Henning Schmidt.

Manden har blandt andet slået til mod forskellige radio- og videoforretninger. En medarbejder hos politiets afdeling for økonomisk kriminalitet opdagede efter sigende, at manden gik igen på flere overvågningsvideoer fra forskellige forretninger, der havde opdaget de falske sedler.