Sverige appellerer løsladelse af Assange

Statsanklagemyndigheden i Sverige appellerer løsladelsen af WikiLeaks-stifteren Assange

Domstolen ventes at ville behandle appellen inden for 48 timer. (Foto: AP)
Domstolen ventes at ville behandle appellen inden for 48 timer. (Foto: AP)

Stifteren af WikiLeaks, Julian Assange, skal forblive i fængsel indtil en britisk domstol har behandlet Sveriges appel af den kendelse, der ellers satte ham på fri fod.

Advokat Gemma Lindfield, der repræsenterer den svenske anklagemyndighed, fortalte tirsdag retten i London-bydelen Westminster, at Sverige appellerer løsladelsen af Assange.

Domstolen ventes at ville behandle appellen inden for 48 timer.

Tidligere tirsdag besluttede Westminster-domstolen at løslade Assange mod kaution. Sverige ønsker australske Assange udleveret, så at han kan blive afhørt i forbindelse med en række anklager om seksuelle overgreb.

Straks efter at domstolen besluttede at løslade Assange, meddelte hans advokat, Mark Stephens, at Sverige ikke ville appellere kendelsen. Men det var en misforståelse.

Domstolen havde ellers besluttet, at Assange ville blive løsladt på særlige betingelser, så snart at der var rejst kaution for ham.

Dommeren i sagen gav ordre til, at Assange skulle bære en elektronisk fodlænke, respektere et udgangsforbud og bo på et landsted hos en af sine tilhængere.