Jager to efter Dannis anholdelse

Politiet er på jagt efter to personer, der mistænkes for at have hjulpet morderen Danni Severin Meisler under flugten. Tre andre, der blev anholdt i dag, er løsladt

Tre blev anholdt sammen med Danni Meisler, men de er løsladt igen uden sigtelse.(Foto: Kenneth Meyer)
Tre blev anholdt sammen med Danni Meisler, men de er løsladt igen uden sigtelse.(Foto: Kenneth Meyer)

Indehaveren af den lejlighed i Rødovre, hvor flugtfangen Danni Severin Meisler, 25, blev anholdt i dag eftersøges af politiet.

Han mistænkes for at have skjult den flygtede morder, og politiet leder også efter endnu en person, som deltog i den væbnede befrielse af Danni Severin Meisler i fredags.

Danni Severin Meisler, der afsoner 14 års fængsel for drabet på Kais Attia på Voldes Bodega, blev anholdt ved middagstid i dag i en lejlighed på Brandholms Allé i Rødovre, hvor tre andre også blev anholdt.

De er nu løsladt: - Der var ikke grundlag for at sigte dem, men vi efterforsker videre. Vi ved ikke præcist, hvilket forhold, de har til Danni Meisler, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby, Københavns Vestegns politi.

To af de anholdte, en mand og en kvinde, opholdt sig i lejligheden sammen med Danni Meisler, da svært bevæbnet politi stormede ind. Den tredje anholdte blev taget på vej væk fra lejligheden.

Lejlighedens indehaver er ikke fundet: - Ham skal vi have fat i, bekræfter Charlotte Skovby.

Anholdelsen i Rødovre skete uden dramatik. Danni Meisler overgav sig straks til den store politistyrke, der alle kom til stedet i civil og i fire-fem civile biler.

Fandt ting i lejligheden
Politiet fandt effekter i lejligheden, men politiet vil ikke sige, hvad der blev fundet. Heller ikke om der er tale om våben.

Politiet venter, at Danni Severin Meisler i morgen fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Glostrup - i stedet for at han blot sættes tilbage til afsoning af de 14 års fængsel.

- Vi sigter ham for undvigelse og for trusler mod fængselsbetjentene, siger Charlotte Skovby.

Politiet fik i weekenden varetægtsfængslet en 17-årig, der sigtes som manden, som truede de to fængselsbetjente med pistol ved skadestuen på Glostrup sygehus: - Han skal med mig, sagde pistolmanden, der var bevæbnet med en blank pistol.

Der medvirkede en eller måske to mere ved flugten. Flugtbilen blev samme aften fundet i Husum i Danni Severin Meislers 'gamle kvarter'.

- Vi tror ikke, at Danni Meisler har været i lejligheden i Rødovre hele tiden siden flugten i fredags, siger efterforskningsleder Charlotte Skovby.