Bombemandens familie i chok

- Han var her lige i fredags, siger faderen til den formodede bombemand. Familien kan ikke komme i kontakt med ham

Vi er i chok, lyder det fra familien til den 29-årige mand, som er mistænkt for at have sprængt først sin bil og så sig selv vi luften i det centrale Stockholm lørdag aften. Det skriver svenske Expressen.

Ifølge faderen til den 29-årige var der intet der tydede på, at han havde voldsomme gerninger som et bombeattentat i tankerne.

- Han var hjemme i fredags, vågnede lørdag morgen og kørte væk i sin bil. Han sagde ikke om han skulle til Stockholm eller et andet sted hen. Havde jeg vidst, hvor han var, havde jeg fortalt det, siger faderen, hvis navn foreløbig bliver holdt hemmeligt, til Expressen.

Den eneste søn
Bilen, som sønnen kørte væk i om morgenen, eksploderede sent på eftermiddagen i Drottninggatan i Stockholm. Familien har ikke haft kontakt med sønnen siden.

- Han var min eneste søn. Hele familien er i chok, og vi vil vide, hvad der er sket. Vi har prøvet at ringe til min søn, men hans mobil er slukket, siger den formodede bombemands far til Expressen.

Hvis det viser sig, at den 29-årige faktisk er bombemanden, så efterlader han sig ud over forældre og søskende to små piger og en ekskone.

Det skete der i Stockholm:

Lørdag 11. december sprængte en selvmordsbomber to bomber i Stockholm

16.52 eksploderede bombe nummer et: Den var placeret i en bil i krydset mellem Drottninggatan og Olof Palmes gata i Stockholm. To kom til skade ved eksplosionen, ingen blev dræbt.

17.02 eksploderede bombe nummer to: Denne bombe bar en cirka 30-årig mand på sig. Sprængningen skete i Bryggargatan, en sidegade til Drottninggatan, få hundrede meter fra, hvor den første bombe gik af. Inden eksplosionen hørte vidner angiveligt manden råbe noget på arabisk. Bomben bestod af seks serisforbundne røbomber, hvoraf kun en enkelt gik af.

Bombemanden blev selv dræbt ved eksplosionen, men ingen andre kom til skade. Eksperter mener, at bomben kunne have kostet flere menneskeliv, hvis den var detoneret for fuld styrke på det nærliggende butiksstrøg Drottningsgatan, hvor mange mennesker var ude for at kigge på julegaver.