Danni aftalte flugt i telefonen

Ventede på datoen for røntgenundersøgelse i længere tid. Men flugten blev først sat i værks torsdag eftermiddag

Tanken om frihed har formentligt været formet i gennem længere tid. Men det var med en simpel røntgenundersøgelsen, at den blev ført ud i livet. En undersøgelse som den 25-årige drabsmand i længere tid har udset som oplagt mulighed for en flugt.

Alt aftalt på forhånd
Men selvom flugten formentligt har været kendt i detaljer i lang tid, havde de to til tre mænd, der udførte flugten mindre end et døgn til at samle flokken og eksekvere flugtplanerne. Selvom Danni Meisler i længere tid havde ventet på at blive indkaldt til røntgenundersøgelsen - formentligt for en dårlig hofte - fik han nemlig først torsdag eftermiddag besked om at indfinde sig ca. 9.30 fredag formiddag.

Den oplysning og en simpel telefonopringning var alt, hvad drabsmanden havde brug for at vide, for at informere vennerne udenfor murene.

- Flugten har været aftalt på forhånd. De vidste, hvor og hvornår Danni Meisler kom til sygehuset, siger Steen Ørskov Larsen fra Københavns Vestegns Politi.

Gik i forkert retning med vilje
De to fængelsbetjente, der i går blev truet med en pistol på p-pladsen foran skadestuen ved Glostrup Hospital, er da også af den klare overbevisning, at Danni Meisler vidste, at han stod for at skulle blive befriet. Da de to fængelsbetjente og den 25-årige Danni kom ud fra skadestuen bevægede Danni sig pludselig i en anden retning, end mod bilen. Og det er hér, at en mand med 'hanekam' pludselig kommer gående om hjørnet og hæver pistolen.

- Han skal ikke med jer. Han kommer med mig, var mandens eneste kommentar.

Danni Meisler, der havde et sikringsbælte om mave og hænderne, fulgte dernæst med pistolmanden over i en holdene VW Golf.

Fængslet endevendt for spor
I Vridsløselille Statsfængsel havde man i går ikke kun travlt med hjælpe de to meget chokerede fængselsbetjente. I løbet af dagen endevendte kriminalforsorgen Danni Meislers celle for eventuelle spor. Båndede telefonsamtaler og udlån af personaletelefonen blev gennemgået og hele den afdeling, hvor den 25-årige har sin celle blev gennemsøgt af personale og hunde for mobiltelefoner. Det ér nemlig formodningen, at drabsmanden via en skjult telefon kan have briefet sine kammerater om at sætte aktionen i gang.

Under sit besøg på Glostrup Hospital var flugtfangen kun i besiddelse af det tøj, han havde på. Resten af hans ejendele ligger i hans celle på Fængelsvej i Albertslund. Og der går lang tid før han får 'sit hjem' at se. For når han engang igen får stålet smækket om håndledene skal han af sikkerhedsmæssige årsager afsone i et andet lukket fængsel end Vridsløselille.