Brand ved Ryparken på Østerbro

En brand i et kælderrum ved Ryparken fik tidligt lørdag politiet til at evakuere flere opgange i bygningen

Natten til lørdag måtte brandvæsen og politi rykke ud til Ryparken 186 på Østerbro i København, hvor en kraftig brand udviklede sig i et kælderrum.

Da politiet nåede frem til stedet, flygtede en gruppe unge, og betjente satte efter. To 15-årige drenge blev anholdt, og politiet undersøger nu, om de stod stod bag branden, fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns politi.

Beboere evakueret
Flere opgange blev evakueret, da brandvæsnet frygtede, at flammerne kunne brede sig til hele bygningen. Ilden kom dog hurtigt under kontrol.

Anmeldelsen om brand løb ind klokken 2.42, og allerede klokken 3.32 var beboerne tilbage i deres lejligheder. Var branden ikke blevet opdaget i tide, kunne den dog have udviklet sig alvorligt, vurderer efterforskningslederen ved Københavns politi.

Politiet har mistanke om, at branden blev startet af fyrværkeri, muligvis heksehyl, der blev antændt i kælderrummet.

Unge bliver afhørt
De unge bliver lige nu afhørt af politiet.

- De opholdt sig i nærheden af gerningsstedet, da vi kom derud, og udviste noget mistænkelig adfærd, og det var årsagen til anholdelsen. Men vi ved ikke nok endnu til at rejse en egentlig sigtelse, siger efterforskningsleder Søren Hansen til Ekstra Bladet.

Politiet mangler endnu at afhøre den, som anmeldte sagen.