Mand med 'hanekam' befriede morder

Den dømte morder Danni Severin Meisler, 25, blev befriet af en pistolmand med 'mohawk' frisure - en tætklippet hanekam

- Han er særdeles farlig, siger politikommissær Steen Ørskov Larsen om morderen Danni Severin Meisler, som politiet har startet en menneskejagt på efter befrielsen i formiddags.

Han har flere gange truet fængselsbetjente og politifolk. Politiet mener, at befríelsen ved skadestuen på Glostrup Sygehus var nøje planlagt.

- De vidste hvor og hvornår han kom, siger Steen Ørskov Larsen om de to-tre mænd, der deltog i befrielsen af drabsmanden, som afsoner 14 års fængsel.

Da to fængselsbetjente kl. 10.30 kom til skadestuen med fangen i et 'transportbælte' blev de truet af en pistolmand med kortklippet 'mohawk' frisure - en såkaldt 'hanekam'. Han var udenlandsk af udseenede, 180-185 cm. høj og 20-25 år.

Pistolmanden var iført en sort dynejakke.

Flere ventede i flugtbilen
- Fængselsbetjentene kunne intet stille op og trådte lidt tilbage og så gik Danni Severin Meisler med manden hen til en koksfarvet og lilla VW Golf, der holdt 15-20 meter væk på p-pladsen, siger Steen Ørskov Larsen.

Bilen er tilsyneladende ikke meldt stjålet, men det undersøger politiet i øjeblikket. Bilen har nummeret TZ 52 427.

- Der var en til to personer, som ventede i bilen, der kørte mod Nordre Ringvej og forsvandt, siger Steen Ørskov Larsen.

Politiet er meget interesseret i oplysninger om flugtbilen og hvis nogen har set befrierne skifte til en anden bil.

- Vi er også interesseret i at høre, hvis nogen har set en mand iført et transportbælte, siger Steen Ørskov Larsen.

Politiet skød flugtchauffør
Det er anden gang, at Danni Severin Meisler er på flugt. I fem måneder var han på flugt efter, at han stak af fra drabsafdelingens folk.

Hans sidste flugt endte flugt blodigt, da to politifolk skød og dræbte føreren af en bil, hvor Danni Severin Meisler skjulte sig på bagsædet.

Betjentene følte sig i livsfare, da Flemming Jacobsen, 40, gassede bilen op. De skød 20 skud, 11 ramte den 40-årige. De to betjente blev tiltalt for vold med døden til følge, men blev frifundet af retten.