Køge-far: Jeg er en syg mand

Den 46-årig familiefar, der i går blev dømt for drabene på sine to børn, fik det sidste ord i retten inden straffen

Torben Vincentz mener selv, at han er en syg mand. Han udtalte under retssagen, at han er ked af, at han blev reddet fra sit selvmordsforsøg. (Privatfoto)
Torben Vincentz mener selv, at han er en syg mand. Han udtalte under retssagen, at han er ked af, at han blev reddet fra sit selvmordsforsøg. (Privatfoto)

Den 46-årige Torben Vincentz, der i går blev kendt skyldig i de brutale drab på sine to børn, risikerer livstid, hvis han bliver dømt til en fængselsstraf. I hvert fald hvis det står til anklageren, som afslutningsvis i sin procedure krævede familiefaderen dømt på livstid.

Fra Retten i Roskilde advarede hun mod en behandlingsdom, som teoretisk set ville give mulighed for, at den tiltalte i løbet af kort tid vil kunne komme på fri fod igen.

Står det til familiefaderen selv, skal han dog ikke dømmes til fængsel.

- Hvis spørgsmålet er, om jeg skal dømmes som en forbryder eller dømmes som en syg, så må jeg sige, at jeg ser mig selv som en syg mand, der har forvoldt en skade, som vi alle kan være enige om er utilgivelig, sagde han til retten.

Sindssyg eller ej men i hvert fald nu
Blandt de psykiatriske eksperter har der hersket uenighed, om Torben Vincentz var sindssyg eller ej, da han først kvalte sin niårige søn Oliver og dernæst stak en køkkenkniv ti gange gennem hans bryst og dernæst stak sin tolvårige datter Louise ihjel med 36 knivstik.

Dog har alle været enige om, at den 46-årige mand, der overlevede sit eget selvmordsforsøg, hvor han stak kniven gennem sit bryst og mave og skar pulsåren over i begge håndled, efter følgende er blevet sindssyg.

Under sin varetægtsfængsling har Torben Vincentz, der i går udtalte, at han er ked af stadig at leve, siddet fængslet i surrogat på et psykiatrisk hospital.

Den endelige dom over Torben Vincentz falder senere kl. 13.30. ekstrabladet.dk følger sagen...