16-årig WikilLeaks-hacker er anholdt

En 16-årig dreng, der har deltaget i hackerangreb til støtte for WikiLeaks, er blevet anholdt i Holland

Hollandsk politi har anholdt en 16-årig dreng, der har indrømmet at have taget del i en række koordinerede hackerangreb mod firmaer, som ikke vil samarbejde med whistleblower-organisationen WikiLeaks.

Wim de Bruin, talsmand for den hollandske statsanklager, siger, at teenageren "har indrømmet angreb mod Visa og Mastercards hjemmesider". Myndighederne mener, at drengen "sandsynligvis var del af en større gruppe hackere".

Hackerne er vrede over, at WikiLeaks-stifteren, Julian Assange, har fået lukket bankkonti og kreditkort og er blevet varetægtsfængslet i London, da han er eftersøgt i Sverige på grund af anklager om seksuelle krænkelser mod to svenske kvinder.

Efter hackerangreb mod Visa, Mastercard og ligeledes den svenske anklagemyndighed har WikiLeaks-tilhængerne truet med at angribe internetgiganten Amazon, så verdens største boghandel ikke længere ville være online.

Men de første forsøg på at føre truslen ud i livet torsdag ser ud til at have slået fejl.

En gruppe, der kalder sig "Anonymous Operations", opfordrer andre til at være med til at bringe den store internetvirksomhed offline, men det løse hacker-netværk havde bebudet, at Amazon.com ville blive ramt af et angreb klokken 17.00 dansk tid i forbindelse med, hvad der kaldes "Operation Payback".

Amazon.com-hjemmesiden fungerer dog fortsat, selvom angrebet skulle være indledt.

WikiLeaks skriver en meddelelse, at organisationen ikke er knyttet til "Anonymous Operations" og heller ikke har været i kontakt med hackergruppen.

Den 16-årige hacker stilles foran en dommer fredag i Rotterdam.