Politiet indrømmer: Christophers mor ringede forgæves

Politiet reagerede ikke, da moren til den otte-årige Christopher slog alarm mandag eftermiddag. Det erkender Østjyllands Politi

Morten Nysten brugte et dobbeltløbet haglgevær mod sin søn og sig selv. (Privatfoto)
Morten Nysten brugte et dobbeltløbet haglgevær mod sin søn og sig selv. (Privatfoto)

Østjyllands Politi bekræfter nu, at moderen til den otteårige Christopher Nysten, der i mandags blev dræbt af sin far, forinden forsøgte at alarmere politiet.

Vagtcentralen vurderede imidlertid ikke, at situationen var akut, da moderen ringede 112 klokken 14.00

I stedet blev hun henvist til at ringe op igen på politiets servicenummer 114.

I modsætning til 112 bliver opkald til 114 ikke optaget på bånd, og derfor ved politiet endnu ikke, præcist hvad moderen har sagt i telefonen.

Ikke desto mindre gjorde politiet ingeting ved henvendelsen.

Følgerne blev fatale.

Klokken 17.00 låste viceværten i ejendommen sig ind i 47-årige Morten Nystens lejlighed og fandt ligene af både far og søn liggende side om side i sengen.

Allerede tirsdag oplyste Østjyllands Politi til Ekstra Bladet, at der er blevet iværksat en intern undersøgelse af hændelsesforløbet.

Jurister skal nu undersøge, om politiet reagerede korrekt, og det afhænger af, hvad der præcist er blevet sagt i telefonsamtalen.

- Vi vil undersøge de henvendelser, der har været i sagen, for at se, om vi har disponeret korrekt. Og hvis det viser sig, at vi kunne have handlet anderledes, skal vi lære af det, siger chefjurist i ledelsessekretariatet, Rasmus Blaabjerg, til ekstrabladet.dk.

Resultatet af undersøgelsen vil først foreligge om en uges tid.