Far kvalte søn og stak datter ihjel

Familiefar dræbte sine to børn med kniv og næver og forsøgte at begå selvmord. Konen fandt familien i hjemmet

Oliver blev ni år og Louise 12. De blev dræbt af deres far. (Privatfoto)
Oliver blev ni år og Louise 12. De blev dræbt af deres far. (Privatfoto)

Louise blev 12 år. Oliver kun ni. Og de to børn fra Hastrup fik den værst tænkelige død, man kan forestille sig: De blev slået ihjel af deres egen far. Louise blev stukket ihjel med 30 knivstik. Oliver blev kvalt og stukket over ti gange.

Her til morgen startede retssagen mod den 45-årige Torben Vincentz, der er tiltalt for drabene.

Kun 29 dage inde i det nye år dræbte han sidste år sine to børn i hjemmet i Hastrup ved Køge og forsøgte dernæst at tage sit eget liv - ved at stikke sig selv i brystet og maven. På frygteligste vis var det senere på dagen børnenes mor og mandens hustru, der kom hjem og fandt det makabre syn af sin familie.

Kun familiefaderen overlevede. I første omgang blev han i sin tid fremstillet in absentia, fordi han var indlagt og i en uge lå kunstigt i koma, og sigtet for drabene. Da han endelig personligt blev fremstillet i retten, var han så svækket både fysisk men ikke mindst psykisk, at han ifølge sin forsvarer ikke var i stand til at erklære sig enten skyldig eller uskyldig.

Brød sammen i retten
Her til morgen erklærede den 46-årige mand sig skyldig i drabene, mens han brød grædende sammen i retten.

Det var efter sigende skilsmisse mellem ægteparret, som også havde sat huset til salg, som drev manden ud i den brutale handling.