Faderen kæmpede sig selv tilbage fra sygdom

Morten Nysten, der mandag dræbte sin otte-årige søn og derefter sig selv, var også ramt af økonomiske problemer

Morten Nysten brugte et dobbeltløbet haglgevær mod sin søn og sig selv. (Privatfoto)
Morten Nysten brugte et dobbeltløbet haglgevær mod sin søn og sig selv. (Privatfoto)

Venner og veninder til den 47-årige Morten Nysten er fuldstændig i vildrede og lammet af chok efter den ufattelige tragedie, som mandag eftermiddag udspillede sig i den 47-åriges lejlighed i Løgten nord for Århus.

For trods spekulationer om, at Morten Nysten skød sin egen søn af medlidenhed, fordi otteårige Christopher kort forinden havde fået konstateret en alvorlig tarmlidelse, skurrer dette motiv i vennernes ører.

– Morten havde jo netop selv kæmpet sig tilbage fra en alvorlig sygdom og havde et fantastisk livsmod, siger en veninde tæt på den 47-årige til Ekstra Bladet.

Læs også: Christophers søster: Jeg forstår ikke, hvad der er sket

Blev lam i den ene side
Ifølge veninden, som ønsker at være anonym, blev Christophers far for to-tre år tilbage – mens han stadig var gift med ekskonen – ramt af meningitis og var indlagt på Hammel Neurocenter i flere måneder.

– Han var lam i den ene side og skulle være på centeret i et halvt år, men han kæmpede sig tilbage langt hurtigere, end lægerne havde regnet med.

– De kaldte ham en livsfighter derude, og efter han blev udskrevet, har han været på centeret flere gange for at hjælpe andre patienter med lammelser, fortæller veninden, som igen og igen afbryder sig selv med ordene ’jeg fatter ingenting’.

– Jeg kender ham som et fantastisk menneske. Vi har talt om hans søns sygdom, men at han ikke skulle kunne overskue den – det kan jeg slet ikke få til at passe med, at han selv har været syg og har kæmpet sådan. Vi fatter ingenting  ...

Læs også: Politiet undersøger mors nødopkald

Økonomiske problemer
Andre venner beskriver, at økonomiske problemer også har spillet en stor rolle for beslutningen om at tage sønnens og sit eget liv.

Morten Nystens forretninger skrantede, og han levede ifølge flere anonyme kilder for lånte penge.

Og det var ikke nok for en mand, der ville leve det perfekte liv med store biler, en motorcykel og en på papiret lykkelig familie i den eksklusive lejlighed i Løgten.

Otteårige Christopher blev fundet død side om side med liget af sin far i lejligheden i den eksklusive beboelsesejendom klokken 17.00 mandag.

Det var viceværten, der slog alarm. Han havde låst sig ind i lejligheden efter et bekymret opkald fra drengens mor. Hun havde tidligere på dagen ringet til politiet, som ikke havde reageret. Østjyllands Politi iværksatte tirsdag en intern undersøgelse af alarmkaldet.

1 af 2 Lille Christopher blev dræbt af sin far, fordi han var syg. (Privatfoto)
2 af 2 Morten Nysten brugte et dobbeltløbet haglgevær mod sin søn og sig selv. (Privatfoto)