Sex-tiltalt gymnastiktræner: Det var jo bare en joke

43-årig gymnastiktræner fra Kolding idømt tre måneders fængsel. Under retssagen bortforklarede han sin opførsel med, at det bare var en joke

Sms'erne til den dengang 17-årige, som træneren også ville flytte sammen med, har flere seksuelle undertoner. Blandt andet ville træneren gerne 'give drengen bind for øjnene' og beder ham om 'bare at nyde det', hvis han skal hjælpe ham 'til tops'. (Arkivfoto: Raphael Goetter)
Sms'erne til den dengang 17-årige, som træneren også ville flytte sammen med, har flere seksuelle undertoner. Blandt andet ville træneren gerne 'give drengen bind for øjnene' og beder ham om 'bare at nyde det', hvis han skal hjælpe ham 'til tops'. (Arkivfoto: Raphael Goetter)

Det var en noget ordknap gymnastiktræner fra Kolding, der her til eftermiddag blev idømt tre måneders ubetinget fængsel for at have sexkrænket to unge drenge fra sit gymnastikhold.

Den 43-årige gymnastiktræner blev i slutningen af 2008 fyret fra Kolding Idrætsforening (K.I.F) efter en 17-årig dreng anmeldte træneren for blufærdighedskrænkelse. Siden da meldte en anden gymnast sig på banen med, da han var blevet sexkrænket som 15-årig.

Den 43-årige træner, der selv er familiefar til to mindreårige piger, har nægtet alt under retssagen. Dog erkendte han i dag i Kolding Ret, at han havde sendt flere sms'er til den dengang 17-årige dreng med løfter om at få ham ind i cirkuset Cique du Soleil.

Sms'er var bare for sjov
Sms'erne til den dengang 17-årige, som træneren også ville flytte sammen med, har flere seksuelle undertoner. Blandt andet ville træneren gerne 'give drengen bind for øjnene' og beder ham om 'bare at nyde det', hvis han skal hjælpe ham 'til tops'.

Det undskyldte træneren dog med, at det bare var for sjov.

- Det var jo bare en joke, sagde han i retten.

Nutella-leg var tillidstest
Anklagerne om at han i 2003 havde smurt en 15-årig gymnast ind i nutella og ketchup for at slikke det af, nægtede han dog pure.

- Han erkendte, at han har været i drengens hjem, både mens drengens forældre havde været der og uden, men han hævdede, at de kun havde lavet musik sammen, fortæller anklager Mette Schjoldager til ekstrabladet.dk.

I retten fortalte den dog i dag 22-årige mand om, hvordan træneren havde fået ham til at smide alt tøjet kun med et håndklæde over kønsdelene og gav ham bind for øjnene som en form for tillidstest mellem dem. Herefter havde træneren smurt ham ind og bagefter ville han have, at drengen skulle gøre det samme.

Må ikke arbejde med børn
Træneren, der ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er blevet bortvist fra flere gymnastikforeninger, sad ildrød i hovedet under retssagen - flankeret af sin hustru og sin far - men forholdt sig stille og rolig og fortrak ikke en mine - både under vidneudsagnene og da dommen faldt. Den 43-årige, der ikke tidligere er dømt, ankede dommen til frifindelse på stedet. Han blev desuden frakendt retten til i fremtiden at arbejde med børn og unge.