Fyret fra flere gymnastikforeninger

Den 43-årige gymnastiktræner blev fyret fra flere gymnastikforeninger - men fortsatte ufortrødent som træner

(Foto: Raphael Goetter)
(Foto: Raphael Goetter)

Den 43-årige gymnastiktræner, der i dag sidder på anklagebænken i Kolding Ret tiltalt for at have sexkrænket to unge gymnaster, har været ansat i adskillige gymnastikforeninger i Østjylland og Sydøstjylland.

Det er dog efter sigende ikke første gang, at træneren er blevet mistænkt for at have et for godt øje til unge drenge.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger har den 43-årige træner igennem flere år ageret sportstræner i adskillige gymnastikforeninger i Østjylland og Sydøstjylland. Foreninger som efter et stykke tid dog også har bortvist træneren med mistanke om at have misbrugt sin stilling.

Angiveligt skulle der dog ikke have været konkrete beviser mod træneren.

Men allerede tilbage i slutningen af 1980'erne blev han blandt andet smidt ud som træner for et elitehold i Østjylland, fordi ledelsen havde mistanke om seksuelle tilnærmelser til drenge-gymnasterne. Blandt andet inviterede træneren, der dengang også selv var gymnast, nogle af de unge drenge, ca. 11-års alderen, hjem på weekend.

Ifølge en tidligere leder fra den pågældende gymnastikforening skulle den 43-årige også selv overfor lederen til sidst have indrømmet sine tilbøjeligheder til unge mænd.

Blot tre måneder senere blev han igen bortvist. Denne gang fra en ny gymnastikforening, også i Østjylland, hvor han efterfølgende var blevet træner. Også her havde man fundet hans adfærd bekymrende.