Dansker dømt for Concorde-ulykke

En 42-årig flymekaniker, der mandag fik skyld for Concorde-ulykke i 2000, er dansk statsborger

Den 42-årige John Taylor har permanent opholdstilladelse i USA, hvor han har boet, siden han var tre år. Men han er fortsat dansk statsborger. (Foto: AP)
Den 42-årige John Taylor har permanent opholdstilladelse i USA, hvor han har boet, siden han var tre år. Men han er fortsat dansk statsborger. (Foto: AP)

En mekaniker fra det amerikanske flyselskab Continental Airlines, som netop er dømt medskyldig i et Concorde-flys styrt i 2000, er dansk statsborger. 113 mennesker omkom ved ulykken.

Det oplyser amerikanske medier.

Den 42-årige John Taylor har permanent opholdstilladelse i USA, hvor han har boet, siden han var tre år. Men han er fortsat dansk statsborger.

Concorde-flyet styrtede ned kort efter start i Paris, efter det havde ramt en metalliste, som et fly fra Continental Airlines tabte, da det lettede kort forinden.

Taylor blev mandag af en fransk domstol idømt en bøde på 2000 euro og 15 måneders betinget fængsel for skødesløshed.

Han havde under sit arbejde i Houston lufthavn monteret en liste af titanium på flyet fra Continental Airlines i stedet for at vælge det blødere materiale aluminium, fremgik det af sagen.

Taylor siger, at han ikke tror, at han monterede den omstridte metalliste, der fik Concorde-flyets hjul til at eksplodere.

Han siger til nyhedsbureauet AP, at sagen mod ham har forhindret ham i at opnå statsborgerskab i USA. Han siger, han er gjort til syndebuk for en stor ulykke.

Han har arbejdet i 20 år for Continental Airlines.

Som det ansvarlige selskab blev Continental Airlines idømt en bøde på 202.000 euro.

Da Concorde-flyets hjul punkterede under starten den 25. juli 2000, antændte gnister brændstoftanke under flyets vinger. Kort efter var flyet i flammer og styrtede ned uden for Charles de Gaulle lufthavnen.

Continental Airlines vil appellere dommen.