Efterlyste rockere skjulte sig i sommerhus

Godt en måneds jagt er slut. To rocker-lærlinge fra AK 81, der sigtes for drabsforsøg, er anholdt i et sommerhus ved Gørlev. De var bevæbnede med to skarpladte pistoler

Carsten Lykke, 29, er anholdt.(politifoto)
Carsten Lykke, 29, er anholdt.(politifoto)
Følg Krimi

Politiet omringede i går eftermiddags et sommerhus ved Gørlev på Vestsjælland, hvor to efterlyste medlemmer af Hells Angels støttegruppen AK 81 blev anholdt.

De var bevæbnede med to skarpladte pistoler, men anholdelsen kl. 14.42 skete uden dramatik.

- Vi ved ikke, hvor længe de har opholdt sig i sommerhuset, men vi fandt frem til dem i går og havde en tilstrækkelig politistyrke på stedet for at anholde dem, siger chefen for bandeenheden Henrik Svindt.

Bandemedlem skulle skydes
Nikolaj Ihler Nielsen, 19, og Carsten Lykke, 29, kendt som 'kørelæreren', blev offentligt efterlyst af politiet den 25. oktober sammen med AK 81´eren Daniel Skovby, 21, der blev anholdt den 3. november i en bil i Københavns centrum.

Trekløveret sigtes for et forpurret drabsforsøg på Nørrebro den 2. september, hvor politiet mener, at et eller flere medlemmer af indvandrerbander fra miljøet omkring Blågårds Plads skulle skydes.

En politipatrulje spottede de fire AK´ere i en stjålet bil, men det lykkedes dem at flygte fra politiet. Undervejs smed de fem skarpladte pistoler fra sig.

Politijagten startede på Bülowsvej på Frederiksberg og endte på Vesterbro, hvor rockerlærlingene smed den stjålne bil fra sig og flygtede til fods.

Flugtbil skulle brændes af
Nikolaj Nielsen og Carsten Lykke blev i dag varetægtsfængslet for drabsforsøg og våbenbesiddelse til den 21. december i Københavns dommervagt. I forvejen sidder Daniel Skovby og en fjerde AKér varetægtsfængslet i sagen.

Foruden drabsforsøget på ukendte bande-medlemmer sigtes AK´erne for biltyveri og forsøg på at brænde den stjålne bil af. Politiet fandt benzin i to store sodavandsflasker i bilen, så meningen var, at flugtbilen skulles stikkes i brand efter attentatet, mener politiet.

Efter anholdelsen af de to AK´ere i går har politiet nu 'fuldt hus' i sagen. Den 3. november blev den efterlyste Daniel Skovby anholdt, da han sad i en bil sammen med sin 19-årige kæreste.

En fjerde AK 81´er blev allerede i oktober varetægtsfængslet bag lukkede døre sigtet for det forpurrede drabsforsøg, som politiet mener skulle ske et sted på Nørrebro.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind