Ville bombe juletræsfest

En bilbombe skulle have været sprængt i luften ved juletræsfest i den amerikanske delstat Oregon. FBI afværgede attentatet

19-årige Mohamed Osman Mohamud råbte 'Allahu Akhbar', inden han prøvede at detonere den falske bilbombe. (Foto: AP)
19-årige Mohamed Osman Mohamud råbte 'Allahu Akhbar', inden han prøvede at detonere den falske bilbombe. (Foto: AP)

De amerikanske myndigheder har forpurret et forsøg på at sprænge en bilbombe i luften i forbindelse med en årlig ceremoni i anledning af tænding af et juletræ i Portland, Oregon. Det oplyser myndighederne lørdag.

Den mistænkte bag attentatet er den 19-årig amerikaner Mohamed Osman Mohamud, som er af somalisk oprindelse, oplyser USA's justitsministerium. Han har været bosat i byen Corvallis, ca. 90 km syd for Portland.

Læs: Mere opmærksomme på terrortrussel

Fik falsk sprængstof af FBI
Ifølge retslige papirer blev den 19-årige anholdt af medlemmer af det amerikanske forbundspoliti, FBI, fredag aften lokal tid. Anholdelsen skete umiddelbart efter, at han havde forsøgt at udløse det, han troede var sprængstoffer i en varevogn parkeret tæt på juletræsceremonien.

FBI-agenter havde imidlertid udstyret den 19-årige med materialer, der ikke kunne eksplodere.

Læs: Vi tror snart, terror rammer Danmark

Fulgt af agenter siden juni
Den 19-årige råbte 'Allahu Akhkbar' og forsøgte at undslippe, da FBI-agenterne slog til mod ham fredag, oplyser The Oregon Herald. Han er blevet sigtet for forsøg på at bruge et masseødelæggelsesvåben, oplyser avisen.

FBI har fulgt den 19-årige siden juni efter at agenter kom på sporet af, at han havde været i kontakt med personer i Pakistans Northwest Frontier-region. Regionen er kendt for at være tilholdssted for medlemmer af al-Qaeda og Taliban fra nabolandet Afghanistan.