Fængselsbetjent frifundet for korruption

En 52-årig fængselsbetjent er frifundet i Københavns Byret for at lade sig bestikke af Bandidos-rockere

Den 52-årige fængselsbetjent fra Vestre Fængsel har været suspenderet, men er nu frifundet.(Foto: Linda Johansen)
Den 52-årige fængselsbetjent fra Vestre Fængsel har været suspenderet, men er nu frifundet.(Foto: Linda Johansen)
Følg Krimi

En 52-årig ledende fængselsfunktionær ved Bandidos-afdelingen i Vestre Fængsel er frifundet ved Københavns Byret for korruption.

Han var tiltalt for at have modtaget 20.000 kr. fra rockerne og seksuelle ydelser fra en prostitueret.

Der blev fundet 20.000 kr. i fængselsbetjentens skab i Vestre Fængsel, men Københavns Byret finder det 'ikke tilstrækkeligt godtgjort', at han havde fået pengene af Bandidos.

Der er bl.a. ikke fundet fingeraftryk på pengesedlerne fra rockerne, der også frifindes af byretten for at have ydet bestikkelse til fængselsbetjenten.

Fængselsbetjenten, der har været ansat i Vestre Fængsel siden 1981, har nægtet sig skyldig under retssagen.

Han sagde i retten, at han selv betalte 2000 kr. for den prostituerede, som han fik besøg af på sit værelse på Hotel Comwell i Kolding, hvor han var på et kursus, der blev holdt og betalt af Kriminalforsorgen.

- De indsatte vidste godt, at jeg skulle på kursus, og så var der nogle som sagde, at så skulle jeg da prøve en prostitueret. Så tænkte jeg, at det kunne egentlig være meget spændende, sagde fængselsbetjenten forleden i retten.

Kritisabel tjeneste, men ikke ulovlig
Byretten har ikke fundet det bevist, at den prostituerede var betalt af Bandidos.

Det var ikke strafbart, at rockerne gjorde ham 'en tjeneste', og skaffede ham i kontakt med luderen 'uanset hvor kritisabel og uhensigtsmæssig tiltaltes adfærd fremstår' siger byretten.

Ifølge anklageskriftet, som byretten altså forkastede, stod den ulovlige forbindelse mellem fængselsbetjenten og rockerne på gennem længere tid fra en ukendt dato i 2008 og frem til anholdelsen.

Fandt indsmuglede mobiler
Under en ransagning i fængslets fløj 'Vest 1' den 3. juni 2009 blev der fundet tre Nokia telefoner, et sim-kort og en mobiloplader i fire af Bandidos-rockernes celler.

I en af cellerne sad en 43-årig drabsdømt Bandidos-rocker, der dræbte et vidne under et bankrøveri i Ålsgårde i Nordsjælland i juni 2002. En 41-årig far til to små børn blev dræbt med revolverskud, da han med sin bil forsøgte at forhindre to Bandidos-rockere i at flygte på en motorcykel med en halv million kr fra Nordea. Begge rockere fik 16 års fængsel.

I fængslets Bandidos-afdeling blev der desuden fundet fire Nokia telefoner, et sim-kort og fire opladere på fangernes fællesareal.

Byretten finder det ikke bevist, at rockernes mobiltelefoner er smuglet ind med fængselsbetjentens medvirken.

Foruden bestikkelse var fængselsbetjenten tiltalt for at have misbrugt sin offentlige stilling. Han undlod ifølge tiltalen også at give en 40-årig Bandidos-rocker disciplinære sanktioner, selvom rockeren udeblev fra en udgang i påsken 2009. Det frifindes han også for.

Hvor kom pengene fra ?
Fængselsbetjenten har under sagen givet skiftende forklaringer på, hvor de 20.000 kr. i hans skab stammede fra. Bl.a. sagde han, at 5000 kr. skulle bruges til betaling af en lydmand til et arrangemenet i personaleforeningen, men det modsagde et vidne.

'Uagtet at tiltalte ikke kan redegøre for beløbet, finder retten det ikke tilstrækkeligt godtgjort, at beløbet helt eller delvist var overdraget ham af indsatte medlemmer af Bandidos i Vestre Fængsel,' siger dommer H. Fog-Petersen.

Anklagemyndigheden overvejer nu, om frifindelsen skal ankes til landsretten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind