Ville skyde bandefolk på Blågårds Plads

Den AK81'er, der i går blev anholdt efter at have været efterlyst for drabsforsøg, er sigtet for sammen med tre andre at ville dræbe folk fra Blågårds Plads

Sammen med tre andre er den 21-årige Daniel Skovby nu sigtet for at ville dræbe en eller flere folk fra Blågårds Plads. (Politifoto)
Sammen med tre andre er den 21-årige Daniel Skovby nu sigtet for at ville dræbe en eller flere folk fra Blågårds Plads. (Politifoto)
Følg Krimi

Det skulle angiveligt have været endnu et blodigt opgør i den verserende bandekrig, da en flok rockerlærlinge i starten af september drog mod Nørrebro med henblik på at dræbe.

Det kom frem under grundlovsforhøret af den 21-årige Daniel Ghalikar Skovby, der blev fanget i går i det indre København efter en måned på flugt.

Den unge AK81'er cirklede, sammen med sine rockervenner den 19-årige Nikolaj Ihler Nielsen og den 29-årige Carsten Lykke og samt en tredje medgerningsmand, rundt omkring Blågårds Plads efter midnat. Ifølge sigtelsen for at skyde en eller flere personer omkring Blågårds Plads.

Attentatet blev dog forpurret, idet bilen blev opdaget af en politipatrulje, som forsøgte at standse bilen. I stedet trådte de speederen i bund og drønede med politiet i hælene mod Frederiksberg og Vesterbro.

Det lykkedes dog gerningsmændene at ryste myndighederne af sig. Senere fandt mand den stjålne bil sat i brand samt fire pistoler og en maskinpistol smidt.

Den 21-årige blev varetægtsfængslet i fire uger - to af dem i isolation.

Mens Nikolaj Ihler Nielsen og Carsten Lykke stadig er på fri fod, er den tredje varetægtsfængslet. Det blev han som den første for nogle uger siden. Det skete for dobbelt-lukkede døre.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind