Mordet i Fasanskoven

40-årig lærer på fugletur på Amager Fælled blev sexmisbrugt og kvalt. I fem døgn var Lene Buchardt Rasmussen forsvundet. Morderen er den samme ukendte mand, som siden har begået to voldtægter

Lene Buchardt Rasmussen, 40, blev myrdet af den samme mand, der står bag to voldtægter på Amager.(privatfoto)
Lene Buchardt Rasmussen, 40, blev myrdet af den samme mand, der står bag to voldtægter på Amager.(privatfoto)

I fem døgn var den 40-årige lærer Lene Buchardt Rasmussen sporløst forsvundet, men den 3. september 1990 fandt en politihund hendes lig skjult under kvas og grene i Fasanskoven på Amager Fælled.

Hun var kvalt og sexmisbrugt. Der var sædpletter på hendes tøj, og derfor har politiet nu i 20 år haft en fældende DNA-profil af den endnu ukendte sex-morder.

Manden, der myrdede Lene Buchardt Rasmussen for 20 år siden, er den samme som har begået to voldtægter i 2005 og 2010, oplyste politiet i dag. DNA-profilerne fra de tre forbrydelser stemmer overens, men den farlige gerningsmand er ukendt.

Ivrig ornitolog
Lene Buchardt Rasmussen var ivrig ornitolog, og da hun onsdag den 29. august 1990 havde fyraften fra Kvikmarkens Privatskole i Søborg, hvor hun underviste i dansk og engelsk, cyklede hun som så ofte før ud på Amager Fælled med sin kikkert for at se på fugle.

Forinden havde hun købt ind til aftensmaden, men da hun havde et par fritimer inden manden kom hjem, tog hun sin 25 år gamle S.C.O. cykel, der var malet blå, og kørte fra lejligheden i Peter Sabroesgade i sydvest-kvarteret til Amager Fælled.

Klokken var cirka 17 og frem til cirka klokken 18.45 blev den 40-årige set af flere vidner på Amager Fælled.

Hendes mand Carsten Jensen kom hjem ved 18-tiden, men troede, at Lene Buchardt Rasmussen måske var til et møde på skolen, som han havde glemt. Ved 22-tiden blev han urolig, og han begyndte at lede i kvarteret.

- Jeg opdagede, at hendes cykel var væk fra cykelkælderen. Hendes fuglekikkert med taske var også væk. Omkring midnat ringede jeg til politiet, fortalte hendes mand Carsten Jensen dengang.

Så cyklen fra helikopter
Politiet tog straks den 40-årige kvindes forsvinden dybt alvorligt, men først fem dage senere gav eftersøgningen resultat. Politiets helikopter fik kl. 14.30 den 3. september 1990 øje på hendes blå cykel, der stod op af et træ halvt skjult 25 meter inde i skoven ved stien Fasanskovvej.

Kort efter fandt politiets hunde hendes fugle-kikkert med taske på den anden side af stien, og kl. 15.50 fandt en politihund liget af Lene Buchardt Rasmussen i skovbunden, skjult under grene og kvas.

Den 40-årige kvinde var kvalt med et stykke af hendes eget tøj. Hun var angiveligt ikke voldtaget, men var udsat for et seksuelt overgreb, hvor gerningsmanden efterlod sæd på hendes tøj.

I næsten et år hemmeligholdt politiet, at morderen stjal Lene Buchardt Rasmussens armbåndsur af mærket Swatch og hendes sølvring. Det er ikke ukendt, at serieforbrydere stjæler 'souvenirs' fra deres ofre.

Da morderen den 25. september i år voldtog en 17-årig kvinde i haveforeningen Stjernelund i Kastrup stjal han hendes taske og mobiltelefon.