Iskoldt hævndrab ved mindehøjtidelighed

Retssagen mod to mænd, der et tiltalt for drab på Olcay Ünal, begynder i dag

Olacy Ünal efterlader sig en teenagesøn og to mindre døtre.
Olacy Ünal efterlader sig en teenagesøn og to mindre døtre.
Følg Krimi

Han blev lokket i baghold og likvideret på klods hold.

I dag begynder retssagen mod to mænd på 25 og 28 år, der er tiltalt for det iskolde hævndrab på gangsteren Olcay Ünal i juli 2009.

Sagen kører ved retten på Frederiksberg. Ifølge anklageskriftet skød den 25-årige, mens den 28-årige kørte flugtbilen efter drabet.

33-årige Ünal blev skudt ned bagfra øjeblikket efter, han var ankommet til en mindehøjtidelighed for 26-årige Ahmad Jamali. Han var få dage forinden blevet skuddræbt bagfra, da han holdt i sin bil på Refshalevej bag Christiania.

Ifølge politiets vurdering, blev Ünal dræbt som hævn for drabet på Jamali. I deres sorg var Jamalis familie og nærmeste venner overbevist om, at Ünal havde en finger med i drabet på Refshalevej.

Rocker dømt for Jamali-drab
Siden er HA-rockeren Lasse Mikkel Thorsen dømt for drabet på Jamali. Motivet til drabet på Jamali har politiet aldrig fuldstændigt klarlagt. Men formodningen går på et internt opgør omkring levering af hash til en række af fristadens pushere.

Desuden var Jamali blevet set med folk fra Blågårds Plads-grupperingen, der er blandt de kriminelle grupperinger, som HA er i åben krig med.

Alt tyder på, at Ünal ikke direkte havde noget med Jamali-drabet at gøre. Det vurderer kilder med indsigt i miljøet.

Men ifølge politiet var både Ünal og Jamali involveret i levering af hash til Christiania. Og selv om han ikke havde noget med drabet at gøre, gjorde hans opførsel, at mistanken hurtigt blev rettet mod hans person.

Forsøgte at inddrive hashgæld
Blandt andet firsøgte Ünal kort efter drabet at indkassere penge, som forskellige pushere skyldte Jamali.

Samtidig svarede han undvigende, hver gang Jamalis familie og venner over telefonen forsøgte at pumpe ham for oplysninger omkring drabet.

Ifølge politiet var Ünal tæt knyttet til en række toneangivende HA-rockere samt et indgående kendskab til det kriminelle miljø. Og derfor mente Jamalis omgangskreds det for sandsynligt, at han allerede kort tid efter Jamali-likvideringen havde kendskab til drabets motiv og anatomi.

At han alligevel ikke ville forklare sig til Jamalis familie og venner, blev af disse udlagt som endnu et bevis for Ünals deltagelse i likvideringen på Refshalevej.

Politiet kan ikke udelukke, at en eller flere personer har spillet en rolle i drabet på Olcay Ünal.

I forbindelse med efterforskningen af de to drab har politiet fået hul på flere større sager omkring engros-salg af hash og kokain.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind