Lors Doukaev tæt på terrornetværk

Tyske politikilder siger, at den fængslede bombemand Los Doukaev har været i nær kontakt med ekstremistiske islamiske kredse i Tyskland

Lors Doukaev har kontakter i ekstremistiske kredse i Tyskland. (Foto: RTBF)
Lors Doukaev har kontakter i ekstremistiske kredse i Tyskland. (Foto: RTBF)

Den etbenede bombebokser, Lors Doukaev, havde kontakt til de helt tunge drenge blandt islamistiske terrorstøtter i Tyskland. Flere af dem er nu anholdt og blandt andet sigtet for at hverve rekrutter til Al Qaeda.

For et par uger siden bekræftede kilder i politiorganet, Verfassungsschutz, overfor Ekstra Bladet, at Doukaev, ved flere lejligheder har besøgt den nordtyske Bremen.

– Vi har fastslået, at han var i Bremen mindst en gang i løbet af 2009, siger en pressetalsmand for myndighederne i Bremen, til Ekstra Bladet.

Her overnattede Doukaev i en af byens moskeer.

Kendte rabiat prædikant
Ifølge tyske kilder med tæt kontakt til Verfassungsschutz, mener de tyske myndigheder sig nu sikre på, at Lors Doukaev har haft kontakt til den hadefulde islamistprædikant, Renee Marc Sepac.

For i følge ifølge kilderne var moskeen, som Doukaev besøgte i Bremen, identisk med Mesjid Ul Furqan moskeen, der ligger i bydelen Gröpelingen. Her gør Sepac sig som hus-prædikant.

For godt fire uger siden blev otte tyske statsborgere – syv mænd og en kvinde – anholdt og fængslet for dels at have ydet støtte til Al Qaeda og en anden islamistisk terrorgruppe samt for at have dannet deres egen kriminelle celle.

Blandt de otte er konvettiterne Renee Marc Sepac og dennes 23-årige søster, Vivian. Søsteren er tillige sigtet for i Tyskland at have hvervet rekrutter til Al Qaeda, mens storebror Renee Marc også er sigtet for at have forsøgt at komme i træningslejr hos Al Qaeda, hvilket øjensynligt mislykkedes.

De tyske myndigheder mener, at Sepac sammen med de syv andre anholdte er en del en netværk, der kalder sig Global Islamic Media Front (GIMF), der ifølge Verfassungsschutz relaterer direkte til Al Qaeda.

Danskere i terrormoske

I juni sidste år valgte de tyske myndigheder at slå til mod Moskeen i Gröpelingen.

Det skete, da en større gruppe ligesindede var på besøg i den tidligere børnehave. Ifølge Verfassungsschutz var der tale om et internationalt træf for islamister.

Blandt de godt 100 personer i moskeen var der i følge avisen Die Welt statsborgere fra blandt andet Holland, Frankrig, Østrig – og Danmark.

Om det var ved den lejlighed, Lors Doukaev blev observeret i Bremen, vil Verfassungsschutz, ikke be- eller afkræfte.

Ifølge flere tyske eksperter på området spiller det islamistiske miljø i Bremen en central rolle på både tysk og inter-europæisk plan. Og meget tyder på, at netop moskeen i Gröpelingen befinder sig i orkanens øje.

Hverken hos PET eller Københavns Politi ønsker man kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter