Al Qaeda truer Danmark: Dræbermaskine på Strøget

Gennemgår hvordan man kan opnå allerstørst skade på så mange som muligt

Sådan drømmer man i Al Qaeda! (Foto fra magasinet Inspire Aka, der er en slags gør det-selv-Jihad)
Sådan drømmer man i Al Qaeda! (Foto fra magasinet Inspire Aka, der er en slags gør det-selv-Jihad)
Glem alt om miltbrandangreb, brevbomber og gidseltagninger. Hvis Danmark skal rammes af islamistiske terrorister, bliver det med firehjulstrækker, påsvejset slagterøkser og stålplader, der skal hakke hovedet af sagesløse fodgængere på Strøget i København.

Sådan lyder i hvert fald opfordringen fra internetmagasinet Inspire, der er Al Qaedas hovedorgan på den arabiske halvø.

I en feature-artikel gennemgår forfatteren helt nøgternt, hvordan man kan opnå allerstørst skade på så mange som muligt. Som en udspekuleret plan fra Olsenbanden listes op, hvad der skal bruges.

•En stor bil - jo stærkere jo bedre.

•Slagterknive eller stålplader - de behøver ikke en gang være skarpe - selv sløvt metal skærer gennem knogler ved høj nok hastighed.

•Vælg stedet med omhu - helst gågader.

•Regn ikke med at slippe af sted med livet i behold - så efterlad en afskedsnote.

Sådan lyder de barbariske bud til terrorister, der mangler inspiration, men ellers har viljen i behold. Desuden indeholder artiklen råd til, hvor højt metalpladerne skal monteres for størst muligt blodbad og at man skal have håndvåben klar i bilen. I følge forfatteren er Danmark et oplagt sted at implementere ideen. Andre lande er USA, Storbritannien og Holland.

Internetmagasinet, der udkommer på engelsk har tidligere chokeret - senest ved i det forrige nummer at have haft en dødsliste, hvor tre fremtrædende personer fra Jyllands-Posten fremgik.

Politiets Efterretningstjeneste ønskede i går ikke at kommentere truslerne i det nye gør-det-selv-magasin for terrorister.