Live-selvmord dyrkes på nettet

Mindre end et døgn efter, han tog livet af sig selv for rullende webcam, er 21-årige Marcus Jannes blevet en verdensnyhed på nettet

(Screendump)
(Screendump)

Hvem har virkelig lyst til at byde sig selv synet af en desperat ung mand, der tager livet af sig selv?

Rigtig, rigtig mange tilsyneladende.

Den 21-årige svensker Marcus Jannes er blevet en makaber berømthed i cyberspace, efter han mandag ved 13-tiden valgte at begå selvmordv, mens han sendte live via sit webcam.

90.000 visninger
På adskillige internationale fora har internetbrugere uploaded videoen, hvor svenskeren iført en Nike t-shirt med påskriften 'Just Do It', tager en løkke om halsen og hænger sig.

På en hjemmeside var videoen tirsdag formiddagen blevet vist næsten 90.000 gange - og blevet anbefalet på både Facebook og Twitter.

Flere steder følges videoen op med anerkendende kommentarer om, at han har 'skrevet verdenshistorie', at han har 'nosser' og at videoen er cool. Andre tager dybt afstand fra det - når de har set det.

Også på forummet Flashback.org, hvor den unge svensker proklamerede sine planer, fornemmer man tydeligt interessen for det makabre syn.

Hvor kan vi se det?
Side om side med brugere, der giver udtryk for deres sorg, magtesløshed og vrede over, at politiet ikke blev kontaktet med det samme, spørger folk, hvor de kan se videoen med selvmordet. Og hvor de kan uploade den.Læs også: hvorfor blev politiet ikke alarmeret?Andre, der ikke har lyst til at se selve videoen, beder dem, der har set den, beskrive, hvad der skete.

'Kan nogen beskrive lidt hurtigt, hvordan billederne og filmen ser ud? Er det god kvalitet, hvordan ser han ud, hvad sker der osv.?' spørger en.

Og får svar!

En anden undrer sig over metoden. Om rebet ikke var lidt kort, og om den 21-årige ikke med den metode havde risikeret at overleve med en hjerneskade og ende som en grøntsag.

For kyniske?
Og en tredje gruppe diskuterer, om de er for kyniske.

'Det syge er, at jeg ikke føler noget som helst, når jeg ser på, at han hænger sig. Absolut ingenting. For fanden, internet, medier og hele det her samfund har udsat os for så meget crap i årenes løb, så det er ikke mærkeligt, skriver en bruger, der kalder sig the Game.