Doukaev havde kontakt til islamister i Bremen

Bombemanden besøgte flere gange Tyskland for at komme i det islamistiske miljø

Doukaev havde forbindelser til det islamistiske miljø i Bremen. (Foto: RTBF)
Doukaev havde forbindelser til det islamistiske miljø i Bremen. (Foto: RTBF)

Lige siden Lors Doukaev 10. september på toilettet på Hotel Jørgensen i indre København forpurrede sit eget bombeattentat mod Jyllands Posten, har politiet efterforsket, hvem der havde plantet det radikaliserede terrorfrø i den 24-årige etbenede bokser. Kilder fra det tyske forbundspoliti, Verfassungsschutz, bekræfter, at den etbenede bokser havde tæt kontakt til et islamistisk miljø i den nordtyske by Bremen. Politikilderne forklarer, at han flere gange personligt har besøgt miljøet i byen. Selv samme politikilder forklarer i øvrigt også, at det var i Hamburg, at Doukaev for nogle år siden anskaffede sig sin benprotese af mærket Ottobock.

Meget religiøs
Allerede kort efter anholdelsen stod det fast, at bombemanden var et religiøst menneske. Dels bad han om at få serveret vegetarmad i fængslet. Dels bad han om at få en Koran, en bibel og jødiske skrifter. Det gjorde han for at skjule sit religiøse tilhørsforhold, men samtidig afslørede han derved, at han vitterligt er et religiøst menneske.

Serienummeret i benprotesen var slebet væk for flere år siden. Desuden havde han medbragt flere forskellige forklædninger for at skjule sine bevægelser i de fem dage, han var i København.

Søger endnu medgerningsmænd
Den etbenede amatørbokser og bombemand var på egen hånd i København. Det fastholder Københavns Politi fortsat. Alligevel undersøger politiet stadig, om der et sted i Europa er medgerningsmænd, der har bistået ham med råd og dåd i forbindelse med det mislykkede attentat mod Jyllands Posten. Derfor er kontakten til det islamistiske miljø i Bremen et særdeles varmt spor.

Mandag formiddag fremstilles Doukaev i Københavns Byret. Her vil hans forsvarsadvokat forsøge at få den 24-årige bombemand ud af isolationsfængslingen.